Plars ny chef med höga krav

Svenska  Fotbollförbund, har haft en personalomsättning som överträffar historien.  Nu tar det också fart på Ishockeyförbundet. Med ett år kvar till hemma-VM i Avicii Arena i maj 2025 står Svenska Ishockeyförbundet utan kommersiell chef. Christer Plars, 53 år, som innehaft tjänsten sedan 2018, har flyttats upp ett pinnhål och är förbundets nye generalsekreterare.  
Hockey-VM måste bli en vinstaffär för Hockeyförbundet.

Plars, med en bakgrund som klubbdirektör i Leksands IF, har tills nu även varit t f generalsekreterare. Han fick kliva in då Johan Stark mycket överraskande lämnade  GD-stolen efter JVM i Göteborg vid årsskiftet 2023-2024.

Många skiften

Stark hade då varit förbundets högste tjänsteman i endast två år, rekryterad från svensk basket. Han efterträdde Tommy Boustedt som skiljts från sitt uppdrag i kölvattnet efter den turbulens som uppstod efter  avskedandet av uppskattade presschefen Anders Feltenmark.
Det är givetvis olyckligt att förbundet saknar en kommersiellt ansvarig inför kommande VM, normalt en ekonomisk kassapjäs i fler miljonklassen.  Notera dock att förbundet som arrangör är i händerna på Infront, den globala marknadsbolag som på det internationella förbundets sida har samtliga sponsoravtal förknippat med mästerskapet.

Måste bli mångmiljonvinst

Försäljningen av biljetter, och dessa intäkter, är dock det svenska förbundets intressesfär, och den kommersiella chefens stora uppdrag i arrangörsstaben.
Idrottens Affärer har sökt förbundets ordförande Anders Larsson, men han har inte återkommit. Han skriver på förbundets hemsida, apropå VM 2025:
”De kommersiella förutsättningarna kommer att vara oerhört viktiga de kommande åren, inte  minst med VM på hemmaplan och den resa som vi har påbörjat sedan några år”.
De senaste årens VM-arrangörer, i Lettland och Finland, har båda räknat hem vinster i storleksordningen 30-40 miljoner kronor.
Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.