Dress for blågul success i Paris

Klädmärket Uniqlo kunde på tisdagen tillsammans  med SOK visa upp de nya kläderna för de svenska atleterna i OS och Paralympics i Paris. 
De svenska OS-satsningen beräknas totalt kosta dryga 100 miljoner.  Den 24 juli, en onsdag, inleds tävlandet men invigningen sker den 26 juli med avslutning söndagen den 11 augusti 2024.
Daniel Ståhl håller pressträff på Malmö Idrottsakademi inför vad som väntar - Höjdpunkterna i Paris i juli, en svensk satsning på över 100 miljoner kronor. Foto: Johan Nilsson / TT

Värdet avkollektionen påvisas av att Uniqlo har tagit fram kläder till alla aktiva och ledare för både den olympiska och paralympiska truppen. Totalt ingår det ca 110 personer i den olympiska truppen och ca 60 personer i den paralympiska truppen.

En sådan stor garderob med så många plagg till totalt 170 person - då talar vi om flera mijoner i kostnader.

Som Sveriges officiella klädleverantör till OS och Paralympics har Uniqlo utvecklat den nya klädkollektionen i samarbete med idrottarna för att skapa rätt förutsättningar för optimal prestation under spelen i Paris. 

Kläder av återvunnet material

För första gången någonsin kan Uniqlo presentera nya produkter som skapats av återvunna material från insamlade kläder från egna butiker. 
Den nya kollektionen har designats för att de svenska atleterna ska vara bekväma vid alla tillfällen, inte enbart under tävlingarna. 
Kollektionen inkluderar plagg att bära under prisutdelningar, träning, resande, presskonferenser och viloperioder. 
Designen beskrivs som ren och minimalistiskt med en marinblå färg som genomsyrar kollektionen tillsammans med accentfärger som går i tonerna av den svenska signaturblå och gula färgpaletten. 
Sedan partnerskapet inleddes och under spelen i Tokyo såväl som Peking har Uniqlo arbetat med att förbättra och utveckla OS-kollektionen i nära samarbete med idrottarna själva. 
Den nya kollektionen har temat "The High-Performance Simplicity of LifeWear". För första gången någonsin presenterar Uniqlo även 16 produkter som använder sig av en ny återvinningsteknik där återvunna produkter bryts ner på molekylnivå och omvandlas till ett nytt polyestermaterial, d.v.s att de omvandlar använda kläder till helt nya 

Berömmer samarbetet

Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare för Sveriges Olympiska Kommitté om samarbetet: 
-Jag vill tacka Uniqlo som tagit fram fantastiska kollektioner sedan spelen i Tokyo och Peking. Företaget har reflekterat och noga vägt in åsikter från  atleterna för att möta våra önskemål för design, kvalitet, passform, funktionalitet och hållbarhet.." Bo Sköld, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté, beskriver samarbetet så här: “Vi är jätteglada över den här kollektionen.
Totalt handlar det om kläder för 13 olympiska sporter (Golf, badminton, bordtennis, tennis, kanot, rodd, segling, bågskytte, skytte, skateboard breakdance, simning och beachvolleyball. Dessutom kläder för sex paralympiska sporter (Badminton, bordtennis, rullstolstennis, kanot, rodd och simning).
Kollektionerna  blir också tillgängliga för  vanliga konsumenter från början på juni i samtliga Uniqlo-butiker i Sverige.
För övrigt, det finns redan ett svenskt OS-guld via artisten Liamoo. Han har tilldelats uppdraget att göra den officiella OS-låten.
- För mig är det sjukt stort att få äran att via musikvärlden i kombination med sportvärlden få ta fram den officiella OS-låten, säger Liamoo.
Det är andra gången som han får förtroende som OS-artist. Inför spelen i Peking 2022 hette OS-låten ”Guld, svett och tårar” som han då framförde tillsammans med Klara Hammarström.

Liamoo redan i huvudroll

- Jag är riktigt taggad på detta och bara längtar efter att få peppa våra fantastiska idrottare hela vägen till vinsten och guldet! Nu kör vi, säger Liamoo.
OS-delegationen har påtaglig medvind för övrigt. På tisdagen nominerades Ytterligare tio personer. Bland dem golfspelaren Ludvig Åberg som stärker kategorin ”Medaljkandidater. Dit måste man också räkna in andra nytillkomna där atleter som cyklisten Jenny Rissveds, simmarna Sarah Sjöström, Michelle Coleman och Sophie Hansson,, Därutöver deltar synnerligen starka tävlande,  från skytte, segling och friidrott, samt båda handbollslandslagen.  Och, volleyboll är inte förglömma
Den svenska truppchefen Peter Reinebo blir alltmer nöjd med hur truppen ser ut inför sommarspelen i Paris.
- Vår bild är att truppen blir starkare jämfört med Tokyo, då vi kom hem med nio medaljer, betonar Peter.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.