Fler internationella lag till Göteborg

Fotbollskanalen och TV4 Play. har försäkrat sig om TV-rättigheterna till Gothia Cup. Det är blir självklar succé. eftersom fotbollen från världens största ungdomsturnering ofta bjuder  på sevärda och tekniska matcher med entusiastiska spelare.

I år vill dock ödet att turneringen inleds samma dag , 14 juli, som EM-finalen spelas i Berlin

Förra sommaren fick de ghananska publikfavoriterna Right to Dream Academy och det storspelande amerikanska laget Minnesota Thunder Academy lyfta pokalerna i Gothia Puma Trophy.

 Förra sommaren fick de ghananska publikfavoriterna Right to Dream Academy och det storspelande amerikanska laget Minnesota Thunder Academy lyfta pokalerna i Gothia Puma Trophy. Det är just dengruppen med 17-årtingar somTV4 riktar in kamerorna motnu klart att den prestigefyllda Gothia Cup-kategorin för 17-åringar även i år kommer att sändas live på 

 Vecka 29, det är då som duu som fotbollsälskare ska reservera tid för Gothia Cup, antingen å plats alternativt vid TV:n. från 15 juli prioriteras Gothia Puma Trophy på TV4 och Fotbollskanalen. Sammanlagt kommer tolv matcher att visas.

– Vi nådde en större och bredare publik nationellt i fjol i via samarbetet med Fotbollskanalen och TV4 Play. Vi sänder själva över 2000 matcher från turneringen men på det här sättet hoppas vi på den bästa distansupplevelsen av turneringen hittills, säger Gothia Cups evenemangschef, Anders Albertsson.

 TV4 satsar på en egen studio på plats på Heden under Gothia Cup-veckan och precis som i fjol utlovas intressanta gäster i studion. Adam Pinthorp blir programledare och Siavoush Fallahi studioexpert i sällskap med Marcelo Fernandez 

– Det känns väldigt roligt att vara en del av den fotbollsfest som Gothia Cup är. Det är hög nivå på de här matcherna och på spelarna som är med. Under fjolåret kunde vi visa när nuvarande Bayern München-spelaren Jonah Kusi-Asare glänste i AIK-tröjan och det är en del av framtidens stjärnor som visar upp sig, säger Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh.

Gothia Puma Trophy tillkom 2009 och alla klubbar är inbjudna för att svenska lag ska få förstklassigt motstånd. I G17-klassen deltar åtta lag från Sverige samt åtta internationella lag. I B17-klassen medverkar tolv svenska lag och lika många från andra delar av världen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.