Många idrottsstjärnor ansluter sig

Idrottare, klubbar, sponsorer, förbund, media, supportrar och företag – inte någon part är utesluten – och just nu växer Sebastian Lundgrens lansering av en community som är tänkt att bli särklassigt störst i Sverige.
Han är säljaren och strategen som framgångsrikt har byggt sitt företag och stärkt affärsidén från att tidigare stått bakom ett företag som växte från 1,4 till 2,3 miljarder kr på två år.
Therese Alshammar har anslutit sig till Sebastian Lundgrens jättesatsning. Hon är en av många kända namn som stöttar projektet

 

Nu vill han och hans kollegor skapa en enorm samlingsplats på nätet för svensk idrott, en communityplattformsom vi aldrig har sett motsvarighet till i Sverige. Ett stort intresse omger satsningen. Sebastians idé och planering tog fart 2022, men avslöjandet skedde i mitten av mars i år och nu vet Idrotts-Sverige vad som är högaktuellt..
Storslagna planer gäller och Sebastian är ännu mera inspirerad i dag. Nu vill han berätta om sin skapelse.

Många vill vara delaktiga

- Ja, absolut.  I synnerhet när bemötandet blev större än förväntat, säger Sebastian och utbrister:
- Vi har fått en kanonstart!
- Många människor är nyfikna och vill vara delaktiga. Vi har fått hundratals klubbar, ligor, förbund och idrottare att skriva upp sig på vår kölista. Det finns även ett mycket stort intresse hos investerare som hör av sig. 
Flera idrottskändisar har också knutits till Wimt.  
Förre hockeyspelaren Tobias Forsberg som skadade sig 2018 och blev förlamad är en ambassadör för projektet. Det här stjärnorna har också gett klartecken:
Charlotte Kalla 
Frida Karlsson 
Therese Alshammar 
Malin Baryard  
Henrik Larsson  
Joel Lundqvist 
Jonathan Ericsson 
William Poromaa 
Walter Wallberg 
Tobias Forsberg  
Mattias Svanberg 

30 miljoner investerade

Närmare 30 miljonerna har kommit in i bolaget. 
- Men det behövs så mycket mer framöver, vi planerar att ta in närmare 100 miljoner inom de närmaste 12 månaderna.
Wimt sitter på kontorshotellet Norrsken Foundation på Birger Jarlsgatan i Stockholm och de är drygt 15 anställda.
- Det ska bli intressant att se hur den breda massan reagerar, sa Sebastian Lundgren för några veckor sedan med ett brett leende. Idag skrattar han öppet runt bemötandet.
En betalansering har genomförts av den nya plattformen och den ska följas upp av en stor lansering i höst.
- Jag hoppas att vi uppnår 300 000 aktiva under 2025.
För att tydliggöra idén används liknelsen av ett ”Idrottens Spotify”, med allt vad det innebär. Bl a med grundfilosofin att pengarna inom idrotten ska nå de mest förtjänta, de aktiva själva.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.