Sebastians projekt fortsätter växa

Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian .
Avtal signerat, fr v Sebastian Lundgren, Grundare/ vd vid Wimt, Fredric Blank, affärsutvecklare på Jula Holding, Stephanie Sollerman, affärsutvecklare på Jula Holding och Fredrik Niemelä, Grundare/CPO Wimt.

 

Till hösten är ambitionen att skala upp och inkludera fler profiler och klubbar samt företag. Redan nu har Wimt en kölista med klubbar, ligor, förbund, idrottare och sportkreatörer som vill använda och bli en del avplattformen. Något som visar att nyfikenhet och intresset sprider sig.M

Många kändisar

På listan av investerare märks flera av Sveriges främsta techprofiler - och idrottskändisar som Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Malin Baryard, Therese Alshammar, Joel Lundqvist och Henrik Larsson.
Senast in på ägarlistan är Jula Holding (ägare Jula AB och Hööks)
- Vi har en en vision om att medverka till att revolutionera sportekonomin och vill stärka banden mellan supportrar och atleter genom digitala communities, säger Sebastian Lundgren. 
Två likasinnade som har funnit varandra är Sebastian på Wimt och just Fredric Blank, affärsutvecklare på Jula Holding och Jula.
- Det teamet på Wimt hittills har åstadkommit är mycket imponerande och det är tydligt hur plattformen kan göra en stor skillnad för idrotten, säger säger ” Fredric Blank och fortsätter:. 
- Vi ser fram emot att stödja fortsatt tillväxt och innovation inom sportvärlden och att få dela resan med teamet på Wimt och är övertygade om att arbetet får en betydande inverkan både på sportmedia och idrottens framtid, . 
Sebastian är noga med att påtala:
- Wimts ambition är att under tredje kvartalet i år vidareutveckla annonserbjudanden, vilket blir plattformens huvudsakliga inkomstkälla. En betydande del av intäkterna ska delas med community-ägarna för att gynna ett ökat engagemang. Affärsmodellen är erbjuda annonsörer en mätbar och skalbar exponering hos rättighetsinnehavare på deras communities.
- Vi vill förändra sättet vi konsumerar sportmedia genom att erbjuda innovativa lösningar som förbättrar engagemang och upplevelser för fansen. Plattformen gör det möjligt att följa idrott på ett mer interaktivt och engagerande sätt, vilket gynnar både utövare och supportrar, betonar Sebastian som grundade företaget 2022 i Stockholm tillsammans med Fredrik Niemelä, Alicia Pierrou och Carin Helenius.

Större engagemang

Många står ännu frågande till vad som egentligen ska hända och hur Sebastians skapelse ska se ut. 
Han försöker förtydliga vad som är på gång:
- Plattformen erbjuder atleter, klubbar och ligor, föreningar och evenemang ett sätt att bygga sina egna community och aktivt engagera sina supportrar och sportkreatörer i att skapa interaktivt innehåll. Atleterna kan få inbound content, d v s upplevelser på deras respektive community. Då blir det ett ökat engagemang, samtidigt som atleterna själva får möjlighet att publicera sitt material. och dra nytta av fansens engagemang.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön. 

Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen. 

De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.

Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt  och tänker framför allt på åren 1975-91

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Piteå HC fick den gångna helgen ett härligt besked. Klubben tog hem veckans premiumvinst, win–win, på 100 000 kronor i senaste dragningen av Folkspels nya JOYNA-lotteri.

– Så välkommet. Vi har många hål att fylla, säger ordförande Kjell-Anders Johansson.

Nu är vi långt från Tipsextra...  Premier Legaue i TV serveras  vid tio supersöndagar med  välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.

– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.