Sebastians unika bas för stjärnorna

Planerna har tagit form sedan 2022 och nyligen har beta-lanseringen genomförts av den nya plattformen Wimt som spås att till och med revolutionera sport-Sveriges ekonomi. Till hösten planeras den publika lanseringen. 
Det Spotify gjorde för musiken vill Sebastian Lundgren och hans bolag, Wimt, göra för idrotten. Ambitionen är att flytta makten från techjättarna Google och Meta till enskilda idrottare, föreningar och klubbar. 
En jättelik community för svenska idrottsstjärnor vill Sebastian Lundgren skapa.

- Det ska bli intressant att se hur den breda massan reagerar, säger Sebastian Lundgren med ett brett leende.

Han ser med förväntan på det faktum att flertalet från den svenska elitidrotten både har investerat i företaget och är redo för medverkan. 
Han har en önskan om att skapa fler vinnare. Det var drivkraften när han kom på idén till det som idag är Wimt.
Sebastian Lundgren, med bakgrund inom media, skapade under sin tid på C More ett framgångsrikt koncept - han ville skapa synergier mellan idrottsklubbar, supportrar och företag
Sedan 2022 har Sebastians bolag, Wimt, breddats och tagit form. Han har lockat investerare och har hittills tagit in över 20 miljoner kronor. 

Vill ta in 100 miljoner

- Men det behövs så mycket mer framöver, vi planerar att in närmare 100 miljoner inom de närmaste 12 månaderna.
Vad ska då denne entreprenör inom high tech presentera?
- Jo, en digital community för sport. 
- Vi har klart med fler framträdande idrottare, som Willliam Poromaa, Walter Wallberg och klubbar som Växjö Lakers och Frölunda HC.
- Sedan har vi faktiskt en imponerande kölista med förbund, sponsorer, klubbar, supportrar och även journalister.
Vart kommer idén ifrån?
- När gigantiska tech- och mediabolag gör klipp på idrottsstjärnor reagerade jag.
- Jag vill rita om spelplanen och medgrundaren Fredrik Niemelä instämmer. I ledningen finns även Carin Helenius och Alicia Pierrou.

Plats för alla fans

- Målet är att omfördela makten från de stora sociala medieplattformarna tillbaka till de aktiva efter visionen att revolutionera sportekonomin. 
- Vi bygger en communityplattform där vi erbjuder plats och medverkan för alla fans. Då uppstår närhet.
Ursprungligen reagerade han på att så mycket pengar går idrotten förbi och han hänvisar till fakta som att många i eliten är beroende av bidrag och stipendier.
- Vi vill att de ska kunna satsa fullt på sin idrott och dela med sig av sin idrottsresa digitalt.
Det ska bli möjligt via skapandet av en one-stop-shop för var och en av idrottarna.
- Vi har en app som är byggd och anpassad efter sporten på ett helt annat sätt än övriga sociala medieplattformar för att maximera upplevelsen för användarna.
Han tar Walter Wallberg som ett exempel.
- Alla hans framgångar ger ju betydande intäkter, men en för stor del går honom förbi.
-Vi vill samla allt som sker runt honom på en och samma plattform. Innehåll från honom själv, journalister och sportkreatörers bidrag och även supportrarna själva kan posta in i hans community. 
- Och även hans sponsorer kan vara med och synas. På det sättet skapar vi en win-win situation för flertalet aktörer kopplade till Walter. 

Stjärnor är aktieägare

Sebastian påvisar också att det finns åtskilliga idrottsnamn som aktieägare i Wimt redan idag. Han nämner namn som Charlotte Kalla, Joel Lundqvist, Therese Alshammar, Malin Baryard, Henrik Larsson.
Wimt har i dagsläget en betaversion av appen som är i pågående utveckling.
- Sedan vi lanserade Wimt mer publikt har det varit ett stort intresse från flera håll och vi är spända inför framtiden, säger Sebastian Lundgren.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.