Sebastians exklusiva bas för stjärnorna

Planerna har tagit form sedan 2022 och nyligen har beta-lanseringen genomförts av den nya plattformen Wimt som spås att till och med revolutionera sport-Sveriges ekonomi. Till hösten planeras den publika lanseringen. 
Det Spotify gjorde för musiken vill Sebastian Lundgren och hans bolag, Wimt, göra för idrotten. Ambitionen är att flytta makten från techjättarna Google och Meta till enskilda idrottare, föreningar och klubbar. 
En jättelik community för svenska idrottsstjärnor vill Sebastian Lundgren skapa.

- Det ska bli intressant att se hur den breda massan reagerar, säger Sebastian Lundgren med ett brett leende.

Han ser med förväntan på det faktum att flertalet från den svenska elitidrotten både har investerat i företaget och är redo för medverkan. 
Han har en önskan om att skapa fler vinnare. Det var drivkraften när han kom på idén till det som idag är Wimt.
Sebastian Lundgren, med bakgrund inom media, skapade under sin tid på C More ett framgångsrikt koncept - han ville skapa synergier mellan idrottsklubbar, supportrar och företag
Sedan 2022 har Sebastians bolag, Wimt, breddats och tagit form. Han har lockat investerare och har hittills tagit in över 20 miljoner kronor. 

Vill ta in 100 miljoner

- Men det behövs så mycket mer framöver, vi planerar att in närmare 100 miljoner inom de närmaste 12 månaderna.
Vad ska då denne entreprenör inom high tech presentera?
- Jo, en digital community för sport. 
- Vi har klart med fler framträdande idrottare, som Willliam Poromaa, Walter Wallberg och klubbar som Växjö Lakers och Frölunda HC.
- Sedan har vi faktiskt en imponerande kölista med förbund, sponsorer, klubbar, supportrar och även journalister.
Vart kommer idén ifrån?
- När gigantiska tech- och mediabolag gör klipp på idrottsstjärnor reagerade jag.
- Jag vill rita om spelplanen och medgrundaren Fredrik Niemelä instämmer. I ledningen finns även Carin Helenius och Alicia Pierrou.

Plats för alla fans

- Målet är att omfördela makten från de stora sociala medieplattformarna tillbaka till de aktiva efter visionen att revolutionera sportekonomin. 
- Vi bygger en communityplattform där vi erbjuder plats och medverkan för alla fans. Då uppstår närhet.
Ursprungligen reagerade han på att så mycket pengar går idrotten förbi och han hänvisar till fakta som att många i eliten är beroende av bidrag och stipendier.
- Vi vill att de ska kunna satsa fullt på sin idrott och dela med sig av sin idrottsresa digitalt.
Det ska bli möjligt via skapandet av en one-stop-shop för var och en av idrottarna.
- Vi har en app som är byggd och anpassad efter sporten på ett helt annat sätt än övriga sociala medieplattformar för att maximera upplevelsen för användarna.
Han tar Walter Wallberg som ett exempel.
- Alla hans framgångar ger ju betydande intäkter, men en för stor del går honom förbi.
-Vi vill samla allt som sker runt honom på en och samma plattform. Innehåll från honom själv, journalister och sportkreatörers bidrag och även supportrarna själva kan posta in i hans community. 
- Och även hans sponsorer kan vara med och synas. På det sättet skapar vi en win-win situation för flertalet aktörer kopplade till Walter. 

Stjärnor är aktieägare

Sebastian påvisar också att det finns åtskilliga idrottsnamn som aktieägare i Wimt redan idag. Han nämner namn som Charlotte Kalla, Joel Lundqvist, Therese Alshammar, Malin Baryard, Henrik Larsson.
Wimt har i dagsläget en betaversion av appen som är i pågående utveckling.
- Sedan vi lanserade Wimt mer publikt har det varit ett stort intresse från flera håll och vi är spända inför framtiden, säger Sebastian Lundgren.
Thomas Ejderhov

Kommentera

Vad anser du? Låt oss diskutera, antingen med Facebook – eller med kommentarer direkt på sidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
Path:
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollstjejerna i Piteå IF jublar. Kommunen har tagit beslutet att DFF öka det ekonomiska bidraget  med 400 000 kr till 1,1 miljoner kronor under 2025-2027.  Damlaget och ledarna tar det som en befrielse efter en säsong med ekonomiska problem.

Utredningen för tryggare idrottsevenemang” har överlämnats till regeringen. Ett av förslagen som utredaren presenterar är en ny lag för kamerabevakning som ger arrangörer möjlighet att dela och hantera kameramaterial kopplade till misstänkta brott.

Han beskriver sig själv som en hockeynörd, och vill gärna vara ett bollplank till förbundskapten Sam Hallam. 

Efter Tre Kronors senaste VM-guld, i Köpenhamn 2018 skänkte nummer 93 Mika Zibanejad, tillsammans med sin bror, Monir Kalgoum, 300 000 kronor till  unga flickors ishockey i Stockholm.

I VM i Stockholm fem år senare spelar Mika Zibanejad verkligen på hemmais, hans första kontakt med sporten var i Hammarby Hockey, i dag i  division två. Han är ensam 08-spelare från landets största hockeydistrikt, och är Sam Hallams största offensiva vapen i guldjakten i Avicci Arena. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg Group är tillbaka i den europeiska landslagsfotbollens finrum.  Här är man väl insatta i konsten att skapa avtal som gynnar varumärket. Via nya partnerskap med dels UEFA och dels Svenska Fotbollförbundet är bolaget nu fotbollsölet till och med år 2030. 

Avtalet har en betoning på en jämn fördelning mellan herr- och dammästerskapen.

Folkspel är föreningslivet eget lotteriaktör. Sedan och erbjuder bland annat föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.

I senaste dragningen gick vinsten till breddföreningen med fotboll och innebandy i sin verksamhet, Luleå SK.

De delar på grannlåten. Viaplay sänder UEFA fotbolls-EM i sommar tillsammans med SVT(2-27 juli i Schweiz). De är lika glada på båda håll.

- Det känns grymt kul, menar  Viaplays sportchef Erik Westberg.

– Fotbollsmästerskap och svensk sommar hör ihop, och damlandslaget är ett av Sveriges mest populäraevenemang , säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Hans karriär är en dröm för åtskilliga ungdomar med förhoppningar om ett likadant genombrott. 19-åriga  Lucas Bergvall fick chansen och tog den också via 45 framträdanden under första säsongen i Tottenham och ett nytt kontrakt. Avtalet innebär att han blir kvar i London till och med 2031 med förbättrade villkor.

Han har gjort succé , men  saknades i Tottenhams Europa League-trupp mot Bodö/Glimt på grund av en skada. Nu bekräftar Tottenhams tränare Ange Postecoglou att Bergvall troligtvis blir borta resten av säsongen.

– Han har sträckt ledbanden i fotleden. Skadan är  allvarlig.