Sebastians exklusiva bas för stjärnorna

Planerna har tagit form sedan 2022 och nyligen har beta-lanseringen genomförts av den nya plattformen Wimt som spås att till och med revolutionera sport-Sveriges ekonomi. Till hösten planeras den publika lanseringen. 
Det Spotify gjorde för musiken vill Sebastian Lundgren och hans bolag, Wimt, göra för idrotten. Ambitionen är att flytta makten från techjättarna Google och Meta till enskilda idrottare, föreningar och klubbar. 
En jättelik community för svenska idrottsstjärnor vill Sebastian Lundgren skapa.

- Det ska bli intressant att se hur den breda massan reagerar, säger Sebastian Lundgren med ett brett leende.

Han ser med förväntan på det faktum att flertalet från den svenska elitidrotten både har investerat i företaget och är redo för medverkan. 
Han har en önskan om att skapa fler vinnare. Det var drivkraften när han kom på idén till det som idag är Wimt.
Sebastian Lundgren, med bakgrund inom media, skapade under sin tid på C More ett framgångsrikt koncept - han ville skapa synergier mellan idrottsklubbar, supportrar och företag
Sedan 2022 har Sebastians bolag, Wimt, breddats och tagit form. Han har lockat investerare och har hittills tagit in över 20 miljoner kronor. 

Vill ta in 100 miljoner

- Men det behövs så mycket mer framöver, vi planerar att in närmare 100 miljoner inom de närmaste 12 månaderna.
Vad ska då denne entreprenör inom high tech presentera?
- Jo, en digital community för sport. 
- Vi har klart med fler framträdande idrottare, som Willliam Poromaa, Walter Wallberg och klubbar som Växjö Lakers och Frölunda HC.
- Sedan har vi faktiskt en imponerande kölista med förbund, sponsorer, klubbar, supportrar och även journalister.
Vart kommer idén ifrån?
- När gigantiska tech- och mediabolag gör klipp på idrottsstjärnor reagerade jag.
- Jag vill rita om spelplanen och medgrundaren Fredrik Niemelä instämmer. I ledningen finns även Carin Helenius och Alicia Pierrou.

Plats för alla fans

- Målet är att omfördela makten från de stora sociala medieplattformarna tillbaka till de aktiva efter visionen att revolutionera sportekonomin. 
- Vi bygger en communityplattform där vi erbjuder plats och medverkan för alla fans. Då uppstår närhet.
Ursprungligen reagerade han på att så mycket pengar går idrotten förbi och han hänvisar till fakta som att många i eliten är beroende av bidrag och stipendier.
- Vi vill att de ska kunna satsa fullt på sin idrott och dela med sig av sin idrottsresa digitalt.
Det ska bli möjligt via skapandet av en one-stop-shop för var och en av idrottarna.
- Vi har en app som är byggd och anpassad efter sporten på ett helt annat sätt än övriga sociala medieplattformar för att maximera upplevelsen för användarna.
Han tar Walter Wallberg som ett exempel.
- Alla hans framgångar ger ju betydande intäkter, men en för stor del går honom förbi.
-Vi vill samla allt som sker runt honom på en och samma plattform. Innehåll från honom själv, journalister och sportkreatörers bidrag och även supportrarna själva kan posta in i hans community. 
- Och även hans sponsorer kan vara med och synas. På det sättet skapar vi en win-win situation för flertalet aktörer kopplade till Walter. 

Stjärnor är aktieägare

Sebastian påvisar också att det finns åtskilliga idrottsnamn som aktieägare i Wimt redan idag. Han nämner namn som Charlotte Kalla, Joel Lundqvist, Therese Alshammar, Malin Baryard, Henrik Larsson.
Wimt har i dagsläget en betaversion av appen som är i pågående utveckling.
- Sedan vi lanserade Wimt mer publikt har det varit ett stort intresse från flera håll och vi är spända inför framtiden, säger Sebastian Lundgren.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

 Den bekväma lösningen när resultaten uteblir inom hockeyn är att sparka tränaren, att omgående riva kontraktet, trots att det oftast innebär en betydande merkostnad för föreningen – i storleksordningen 100 miljoner kronor under den senaste 25 års perioden.

8-9 mars kommer världscupen till Åre för två dagar med alpin skidfest. I samband med det samlas också kända vinteridrottare, forskare och ledare för näringslivet för första gången under Nordic Sustainability Arena (NoSa) med ett gemensamt mål om att skydda framtidens vintrar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ängelholms kommun föregår med gott exempel och bildar skolar för många andra kommuner. Skåningarna går ut öppet med hur mycket de vill sponsra föreningarna i bygden. Och de uppger också hur mycket pengar respektive klubb får.

Behållningen från Bingolottos Uppesittare-kvällen, dan-före-dan och en enskild kväll landade 2024 på 142 miljoner att fördela på klubbar och organisationer. Sedan gav Nyårsbingon ytterligare 14 miljoner i överskott. Totalt innebar det 156 miljoner kronor!

Viaplays utbud just nu är av rekordformat.Skidor i mängd är vi vana vid. Nnyligen förlängdes alla rättigheter för all skidsport, med undantag för skidskytte, till och med säsongen 2030.

Närmast kan vi se fram emot  hockeyns Nations Cup  i Montreal, Kanada och Boston, USA med Sverige, Finland, USA och Kanada. samt senaste tillskottet, Fotbollsmagasinet Tiki-Taka.

Mästartiteln är säkrad, men det betyder inte att arbetsro infinner  sig i Malmö FF. Många spelarfrågor behöver slutföras.

På tisdagen tillkännagav  MFF-ledningen att skyttekungen Isaac Kiese Thelin förlänger sitt kontrakt med MFF. Den 32-årige forwardens nya avtal gäller till och med 2026.