Trogna och starka klubbar belönas

Främjandekommittén i SCIF (Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande) bestående av en skara erfaren idrottsledare ledda av ordförande Doris Högne Rydheim, har gått igenom nomineringarna till det nya priset –  - och utsett tre vinnare Bland 160 nomineringar får nu tre klubbar  vardera100 000 kr!

Juryn har gjort sitt val. Erfarna idrottsledare i SCIF vill belöna tre stabila, stora idrottsföreningar och delar ut 100 000 kr till dem

Kriteriet är först och främst att föreningen uppvisar uthållighet över många år och ska ha bidragit till att aktiva har uppnått hög internationell nivå. 

Det råder ingen tvekan om att de tre utvalda föreningarna uppnått precis detta:

Helsingborgs simsällskap

Orienteringsklubben OK Ravinen, Nacka

Skidföreningen Åsarnas IF 

Helsingborgs simsällskap har under en lång tid fostrat duktiga simmare, inte minst på den kvinnliga sidan som Emma Igelström, Johanna Sjöberg och systrarna Sophie och Louise Hansson.

En av världens främsta orienteringsklubbar, Ravinen i Nacka, svarar också upp mot de kriterier som efterfrågas. Gustav Blomgren ståtar med 5 VM-guld och 25 SM-medaljer och Hannes Mogensen är regerande juniorvärldsmästare.

100-årsjubilerande Åsarna har väl som ingen annan förening gjort avtryck i svensk och internationell skidåkning. Klubben stoltserar med  totalt 56 VM- och OS-medaljer. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Ida Ingemarsdotter, Johan Olsson är exempel på idrottare som finns i svenska folkets hjärtan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.