Wagner tar sats efter 21 MVG

Veronica Wagner inleder ett nytt liv. Efter att ha tagit studenten med 21 MVG i slutbetyget har hon nu flyttat till Eskilstuna med nya tränare och helt andra förutsättningar än tidigare. Sveriges stjärngymnast ska bli ännu bättre.

Den här tjejen har en kapacitet utöver det vanliga. Studierna har pågått parallellt med en elitsatsning och trots ett missat OS 2008 stod hon för en succéartad återkomst vid VM 2009. Allt under speciella villkoren - hon har pendlat mellan hemmet och skolan i Stockholm till rehab i Örebro och den dagliga träningen i Eskilstuna.

Stjärnorna är samlade

Nu har flyttat till Stockholm och en egen lägenhet och vill satsa på nästa etapp i livet som gymnast.

Hon har inlett träningen i Eskilstuna Gymnastikförening tillsammans med bland andra Jonna Adlerteg, Ida Gustafsson och Ida Johnsson. Alla tillhör den svenska eliten av kvinnliga gymnaster.

- Nu har jag tränat med de här tjejerna i över ett år och det som ett naturligt steg att också byta klubb.

Succétränare

Tjejerna tränas av Sebastian Melander och Helena Andersson som har skapat ett stall av tjejer i en klubb som är ledande i landet och ideligen fostrar duktiga gymnaster tack.

- Det betyder mycket för alla små att vi är samlade. Vi seniorer har en gemensam grupp och kan träna mot samma mål, säger Veronica Wagner.

Hon har problem med en fotskada, men kan ändå träna ordentligt och siktar på en come back i september vid en testtävling inför VM i Amsterdam i oktober.Veronica Wagner ingår också i ett testprojekt för att äta rätt. Hon äter ur speciella matlådor och inget annat sex gånger per dag.

Specialkäk gör henne piggare

- Tanken är att öka prestationsförmågan och bli piggare. Normalt sett dippar jag efter tre och en halv timme på träningen.

I Eskilstuna gör för övrigt klubben och SOK en gemensam satsning för att utveckla artistisk gymnastik med sikte på ett svenskt damlag vid OS i Rio 2016 och som delmål gymnaster på OS redan 2012.

- Projektet  är en fortsättning på Guld i Sikte och nu ska vi testa stegvis en utvecklingstrappa för både gymnaster och tränare. I Eskilstuna finns ypperliga förutsättningar, säger Gymnastikförbundets generalsekreterare Stefan Bengtsson.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.