Mats Wilander bakom ny teamsatsning

Mats Wilander har inte gjort sitt inom svensk tennis. Nu återkommer han och i en satsning som egentligen skulle hållas hemlig i ytterligare några dagar. Men Mats Wilander ska leda ett nytt team tillsammans med skogsindustriföretaget Södra.
Annons

Tredje part är Mats Wilanders moderklubb, Växjö TS.

Planerna har läckt ut

Förberedelserna har pågått en tid och hela paketet ska presenteras på en presskonferens den 18 mars. Men nu har planerna läckt ut.

Legendaren Mats Wilander, 47, går in i en ny framtidssatsning för svensk tennis och han gör det det tillsammans med skogsindustriföretaget Södra och moderklubben Växjö TS.

Wilander on Wheels/Växjö TS/Södra - Tennis Team är namnet på gruppen.

Mats driver eget företag

- Det finns så många duktiga spelare och ledare inom tennisen i Växjö. Med det här samarbetet med Södra och Växjö TS vill jag sporra unga talanger att satsa ännu mer på sin tennis, säger Mats Wilander i ett pressmeddelande.

Mats Wilander driver sedan ett par år ”Wilander on Wheels” som syftar till att utbilda ungdomar. Efter en etablering i USA vill han nu också starta en verksamhet i  Sverige.

Fredrik "Fidde" Rosengren, Robin Söderlings coach, blir ansvarig för teamet som får en ekonomisk uppbackning av skogsföretaget Södra.

Bolaget har redan inlett ett projekt där en ny tennishall i trä håller på att byggas i Växjö och där gamla tennisprofiler som Carl-Axel Hageskog, Stefan Edberg och Magnus Larsson är sportsligt ansvariga.

Henrik Cleverdal (inte verifierad)

tis, 2012-03-13 10:42

1. Bra återinvestering

Det är kul att läsa om före detta världsstjärnor som engagerar sig och ger tillbaka till idrotten. Det kan vara en förebild för många andra. Idrotten fyller en viktig funktion i hela samhället.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.