Sven tycker att han har rätt att sluta

Sven Ivarsson tackar för sig. Mannen som byggde upp arenareklamens värde och normer för rättigheterna, och för den skull hittade på en hel del annat, drar sig tillbaka. Han anser sig ha den rättigheten efter 28 år i branschen. Fast han klarar inte att sluta helt.
Sven Ivarsson på Wembley, en av många, många arenor runt om i Europa där han hitatr coh är välbekant för stadionansvariga.


Efter 28 år på tronen som Sveriges pionjär inom Sport & Marketing, lämnar Sven Ivarsson över stafettpinnen till Andreas Ottermark.

Rätt tillfälle att lämna över

- Det känns som att det är läge att trappa ner nu och Andreas är redo för att ta nästa steg, menar Sven Ivarsson som i samma andetag ändå medger att han vill fortsätta och jobba med sitt skötebarn:

- Jag ska inte sluta helt och hållet, utan kommer att finnas där som en slags mentor och bollplank för Andreas och de andra på företaget. Sen håller jag även kontakten med många av våra gamla kunder och partners också, menar Sven Ivarsson.

Sven grundade ISP Sport & Marketing för 28 år sedan och företaget har varit ledande inom branschen sedan dess.

Känner varenda människa

- Sven har all rutin och erfarenhet och han känner varenda människa som sysslar med föreningsliv i Sverige. Det innebär ett enormt nätverk och en enorm cred i flera länder, där han verkat i olika sammanhang. Det är ovärderliga tillgångar som bolaget och jag kan ta del av, säger Andreas Ottermark.

- Alla som känner Sven personligen eller har jobbat med honom i någon form, vet vilken fantastisk människa det är.
Andreas Ottermark, tidigare försäljningschef i bolaget och nu även delägare, blir ny VD för bolaget och har strategin klar för sig.

- Sven har byggt upp ISP till det ledande bolaget inom Sport & Marketing i Sverige. Nu blir det vår uppgift att hålla den positionen och även ta ny mark i Norden. Vår ambition är att fortsätta jobba med de stora evenemangen, med de stora varumärkena, på de stora arenorna.

Först med Led-reklam

ISP var först med att visa digital reklam på en svensk fotbollslandskamp (Danmark-Sverige i juni 2007) och har sedan dess  använt enbart LED-reklam på fotbollslandslagets bortamatcher och en hel del evenemang i övrigt.

Några problem med att fylla sin nya lediga tid tror inte Sven Ivarsson att han kommer att få.

- Jag kommer att ha mycket fritid, vilket känns lite overkligt men det kommer inte att bli några problem att fylla den, kan jag lova. Jag har mycket att ta igen med min familj, barn och barnbarn och mina vänner, fortsätter Sven.

ISP har framför allt ett stort uppdrag som tar tid just nu- Det är att sälja in bandy-VM i skiftet januari och februari med Vänersborg är värdstad. TV4 direktsänder fyra matcher och ISP har tecknat avtal med förbundet om rättigheterna till exponerad reklam i TV.

Fakta

Läs ett större reportage om Sven Ivarsson

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.