Radiosporten byter chef

Jakob Sillén blev chef på Radiosporten 2009, men går nu vidare och axlar rollen som ny områdeschef för Mälardalen. Samtidigt börjar jakten efter en ersättare på Radiosporten.

 

I Mälardalen ingår Sveriges Radios verksamhet i Uppland, Västmanland, Sörmland och Gotland samt P4 Stockholm och Trafikredaktionen.

- Som områdeschef har man ett övergripande ansvar för de kanaler och redaktioner som tillhör området. Radiosporten har tidigare saknat en områdestillhörighet men knyts nu samman med i ett tydligare P4-sammanhang, berättar Jakob Sillén.

Positionen som chef för Radiosporten ska återbesättas, en process som inleds nu. 

- I juni lämnar jag Radiosporten och en fullständigt fantastisk redaktion samtidigt som jag tillträder en spännande tjänst med, för mig, delvis andra perspektiv. 

Han har en bakgrund på Radiosporten dit han kom efter några år som chef på TT.

- Nu känner jag mig både nyfiken och förväntansfull, men förstås också vemodig, så som man alltid gör när man lämnar ett jobb man trivts så bra på för något nytt och oskrivet, säger Jakob Sillén

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.