Stefan Lövgren blir vd på heltid

Stefan Lövgren lämnar uppdraget som landslagens general manager för att i fortsättningen fokusera helt på jobbet som vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Efter alla år som landslagsspelare och proffs i Kiel blev Stefan Lövgren anställd på heltid av handbollförbundet. Nu tar han steget till affärsbolaget Handbollslandslaget AB och blir vd. Foto: TT

 

- På ett sätt känns det lite vemodigt att lämna landslagen som jag har fått förmånen att jobba så nära under de här åren, men ska vi ta nästa steg med att utveckla svensk handboll, såväl sportsligt som organisatoriskt så att den fortsätter hålla världsklass, känns det här beslutet helt rätt, säger Stefan Lövgren.

Arrangerar mästerskap

Han kommer successivt att inrikta sig mer på uppdraget som vd för Svenska Handbollslandslaget AB från och med november, men fullt ut först efter VM i Qatar i januari 2015. 

Planeringsarbetet för två kommande mästerskap i Sverige, EM för damer 2016 och EM för herrar 2020, kommer att ta mycket tid, liksom det fortsatta arbetet med utvecklingen av den kommersiella verksamheten.

Handbollsförbundets landslagskommitté har förstärkts och därför kommer inte Lövgrens roll att ersättas. 

Organisationen förstärks

Den före detta landslagsspelaren Sara Holmgren har damlandslagen som sitt ansvarsområde. Holmgren med 135 A-landskamper samt proffsspel i både Danmark och Tyskland, sitter även med i förbundsstyrelsen.

Med fokus på herrsidan tar Robert Wedberg plats i landslagskommittén. Även han med en lång karriär bakom sig både som spelare och elittränare. Han är också styrelseledamot i Svenska Handbollförbundet.

I övrigt består landslagskommittén av Lars Tjernberg (landslagschef), Malin Andersson (ungdomsrepresentant), Stefan Lövgren sitter kvar och Stefan Karlsson är ordförande.

Umgås med sponsorer

Svenska Handbollsförbundets ordförande, Hans Vestberg, är mycket nöjd med den nya organisationen:

- Vi ska arrangera två stora mästerskap och det kräver stora resurser, säger Vestberg och fortsätter:

- Vi vill också ta ytterligare steg för att lyckas med Svensk Handbolls Vision 2017. Där har Stefan Lövgren en betydande roll i samarbetet med våra sponsorer och den kommersiella utvecklingen av våra landslag, det är avgörande för vår framgång.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.