Alfredssons galanta gåva

När Kungsbacka Golfklubb ville förbättra träningsmöjligheterna för i synnerhet de yngre spelarna hörde förre NHL-proffset Daniel Alfredsson av sig. Det slutade med att han betalade in 500 000 kr till ett nytt gym.
Daniel Alfredsson älskar västkusten och vistas varje sommar i fritidshuset i Kungsbacka. Där finns också golfbanan som han nu har sponsrat med 500 000 kr. Foto: Jessica Gow, TT
Annons

 

Daniel Alfredsson har ett fritidshus i närheten av banan och brukar ofta spela där. Han har en särdeles talang för golf och bedömare tror att han hade kunnat lyckas riktigt bra även i den sporten.

Vill hjälpa klubben

Efter 18 år i NHL tog han besked att avsluta hockeykarriären i fjol. Inte minst beroende på en besvärlig rygg.

Den i dag 41-årige göteborgaren kunde med gott samvete stänga dörren till rinken. 18 år och en snittlön runt 40 miljoner kronor i årslön gjorde honom ekonomiskt oberoende.

Så pass rik att han fick tanken att hjälpa moderklubben när tillfället uppstod.

- Vi behövde satsa mycket pengar på att göra vår anläggning till en åretruntanläggning. Då kom Daniel Alfredsson in i bilden och tyckte att vi borde förbättra vårt gym så nu bygger vi om vår träningsanläggning, säger Bengt Magnusson till GT.

Han är ordförande i klubben och berömmer Daniel Alfredsson oreserverat.

- Han är en fin idrottsman och fantastiskt fin kille. Daniels önskemål var att göra någonting för föreningen och ungdomarna.

Själv extremt duktig

Daniel Alfredsson syns ofta på klubben, för att spela eller bara för att prata med andra spelare. Johan Edfors och Daniel Alfredsson är både medlemmar i klubben och brukar då och då spela 18 hål. 

- Daniel Alfredsson är en extremt duktig golfare. Han är nästintill tourspelare och har ett i handikapp, säger Magnusson.

Kungsbacka GK:s ordförande ger i GT ett exempel på Daniel Alfredssons ödmjukhet:

- Daniel är grymt duktig men han platsade inte i vårt elitlag. Men han ville så gärna vara med att han gick med som caddie alla 18 hål. OS-hjälten som caddie! Det är en fantastiskt fin kille, säger Magnusson.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.