Damfotbollens nya mästarlag

Göteborg FC är svensk damfotbolls  mästarlag för första gången i klubbens historia.

Kulmen på guldsäsongen kunde inte ha blivit bättre. 7-0 mot en av de tilltänkta favoriterna, men Linköping var helt chanslöst. Laget krossades när det väl gällde och tvingades utstå ett förnedrande nederlag på hemmaplan.

Göteborgs tränare Jörgen Ericson och hans spelare firar att de är svenska mästare

Göteborg FC är svensk damfotbolls  mästarlag för första gången i klubbens historia.

Kulmen på guldsäsongen kunde inte ha blivit bättre. 7-0 mot en av de tilltänkta favoriterna, men Linköping var helt chanslöst. Laget krossades när det väl gällde och tvingades utstå ett förnedrande nederlag på hemmaplan.

Successivt har ett framgångsrikt guldlag formats av ledningen i GFC. Med Peter Bronsman som den ekonomiskt trygge bakomvarande garanten och entreprenören har pusselbit efter pusselbit fått truppen att växa och rollerna har blivit besatta av skickliga spelare som tillsammans bildar ett komplett lag. På förhand stod det klart att Rosengård skulle utmanas.

Nu kom triumfen så passande att 25: raka säsongen i högsta serien slutade på absolut bästa tänkbara sätt. Klubben som hette Landvetter fram till 2004 bytte då skepnad och växte till elitkaraktär med Peter Bronsmans entre´.

Men inte nog med det – en annan miljardär i Göteborg, Nils Wiberg och hans Prioritet Finans backar numera också upp klubben. Två år återstår på ett förmånligt avtal med Wiberg och klubben är en av de mest solida inom svensk damfotboll.

Lördagens triumf måste betraktas som ett för steg mot ett tronskifte. Efter åren med Rosengårds framgångar har ett nytt mästarlag anspråk på inte bara ett SM-guld. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.