Hon tar över handbollens affärsbolag

Ebba Kilman har utsetts till ny styrelseordförande för Svenska Handbollslandslaget AB. Hon sitter sedan fyra år tillbaka i bolagets styrelse, dit hon rekryterades av sin företrädare Anders Nissen.

– Med Ebba som ordförande får styrelsen vår eftersökta kontinuitet och kompetens för att fortsatt utveckla bolaget, säger Fredrik Rapp, ordförande i Svenska Handbollförbundet, som äger Svenska Handbollslandslaget AB till 100 procent.

I våras avled Svenska Handbollslandslaget AB:s ordförande och eldsjäl Anders Nissen i sviterna av covid-19 och lämnade ett stort tomrum efter sig. Anders Nissen, som också var vd för hotellfastighetskoncernen Pandox, var bland annat med och bildade Svenska Handbollslandslaget AB 2011 med uppdraget att utveckla svensk handbolls kommersiella affär.

Ebba Kilman, ursprungligen från småländska Väckelsång men numera bosatt på Värmdö, har ett imponerande cv med lång erfarenhet från såväl svenska som internationella bolag. Sedan i augusti är hon chief offering officer på Åhléns och har tidigare bland annat varit global marknadschef för Daniel Wellington, vd för Vizeum och affärsområdeschef för Google.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.