Staffan fick internationellt förtroendeuppdrag

Idrottens Affärers krönikör Staffan Movin har fått ett internationellt förtroendeuppdrag. Han är  invald i den internationella styrelsen för Mass Participation World Global.

Staffan Movin gillar att ha mycket för sig. han är ordförande för En Svensk Klassiker, ordförande i Svenska motionslopp, och ordförande för TCS Lidingöloppet. Som om inte det vore nog är han nu rekryterad till Mass Participation World Global. Och så hinner han med att springa på Lidingö då och då.

Det är en nystartad idrottsorganisation som samlar nationella och regionala organisationer som organiserar deltagarevenemang. Dessutom är Internationella friidrottsförbundet (WA), Internationella triathlonförbundet (ITU) samt Internationella cykelförbundet (UCI) med som intressenter. 

I Sverige är motionsloppen sedan 2020 organiserade i Svenska Motionslopp och idrottsevenemang, vilken samlar de nationella arrangörer som tillsammans innan pandemin hade 1 miljon deltagare och genererade 2 miljarder. 

Mass Participation World Global och Svenska Motionslopp och idrottsevenemang verkar för att synliggöra de värden som motionslopp och event har för hälsa, turism, städer och för idrotten. Den svenska organisationen har också värnat medlemmarnas intressen mot politiker, vilket varit ett betydande arbete under pandemin.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.