Nu tjänar Naomi 577 miljoner

Hon kom från Japan till USA som 3-åring, började i tennisskola efter bara några år och lärde sig snabbt. Som 12-åring nådde hon ett visst genombrott. Naomi Osaka blev proffs 2013 och gjorde debut på WTA 2014. I dag tjänar 24-åringen 577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Träning och åter träning , varvat med spel i turneringar, så har Naomi Osakas livsett ut sedan hon var liten. I dag tjänar tennisstjärnan577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter, på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods tjänar mer.

Det är magasinet Forbes årliga lista över bäst betalda idrottare i världen som redovisar stjärnornas intäkter - vid sidan av sporten!

Framför sig på listan över sponsoravtalens värde har Naomi Osaka  bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods och närmast bakom finns Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Tom Brady.

Men hon har en del att kämpa för. Förnär det kommer till den totala summan av vad stjärnorna bokför på bankkontot under de senaste tolv månaderna är 24-åringen en bit ifrån toppen.

Med totalt 589 miljoner kronor är hon först på 19:e plats.

Osakas liv har handlat om tennis och åter tennis. Träning och matcher har varvats i oändlighet och hon  har varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa, som blev känt efter att hon i fjol drog sig ur Franska mästerskapen för att vila från tennisen.

Noterbart på listan är 34-årige fotbollsstjärnan Lionel Messis öde. Tämligen anonym, förutom ett uppmärksammat klubbyte under 2022, men det har inte gått någon nöd på honom under hans nya vistelse i Paris. Ii plånboken har det hänt desto mera. Han har tjänat 1,3 miljarder kr när man slår ihop intäkterna från sporten och intäkterna utanför planen. 

OHan har tjänat mest i hela världen bland alla idrottsutövare. Enligt Forbes 75 miljoner dollar från fotbollen och 55 miljoner från sponsorer och liknande.

Idrottsvärldens högst betalda stjärnor under 2021 ( i miljarder kr)

Connor McGregor MMA 1,5

Lionel Messi Fotboll 1,1

Cristiano Ronaldo Fotboll, 1,0

Mörk Prescott Amerikansk fotboll 0,9

Lebron James Basket, 0,8

Neymar Fotboll, 0,8

Roger Federer Tennis, 0,8

Lewis Hamilton, Formel 10,7

Tom Brady Amerikansk fotboll 0,6

Kevin Durant Basket0,6

Källa: Forbes

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.