Nu tjänar Naomi 577 miljoner

Hon kom från Japan till USA som 3-åring, började i tennisskola efter bara några år och lärde sig snabbt. Som 12-åring nådde hon ett visst genombrott. Naomi Osaka blev proffs 2013 och gjorde debut på WTA 2014. I dag tjänar 24-åringen 577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Träning och åter träning , varvat med spel i turneringar, så har Naomi Osakas livsett ut sedan hon var liten. I dag tjänar tennisstjärnan577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter, på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods tjänar mer.

Det är magasinet Forbes årliga lista över bäst betalda idrottare i världen som redovisar stjärnornas intäkter - vid sidan av sporten!

Framför sig på listan över sponsoravtalens värde har Naomi Osaka  bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods och närmast bakom finns Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Tom Brady.

Men hon har en del att kämpa för. Förnär det kommer till den totala summan av vad stjärnorna bokför på bankkontot under de senaste tolv månaderna är 24-åringen en bit ifrån toppen.

Med totalt 589 miljoner kronor är hon först på 19:e plats.

Osakas liv har handlat om tennis och åter tennis. Träning och matcher har varvats i oändlighet och hon  har varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa, som blev känt efter att hon i fjol drog sig ur Franska mästerskapen för att vila från tennisen.

Noterbart på listan är 34-årige fotbollsstjärnan Lionel Messis öde. Tämligen anonym, förutom ett uppmärksammat klubbyte under 2022, men det har inte gått någon nöd på honom under hans nya vistelse i Paris. Ii plånboken har det hänt desto mera. Han har tjänat 1,3 miljarder kr när man slår ihop intäkterna från sporten och intäkterna utanför planen. 

OHan har tjänat mest i hela världen bland alla idrottsutövare. Enligt Forbes 75 miljoner dollar från fotbollen och 55 miljoner från sponsorer och liknande.

Idrottsvärldens högst betalda stjärnor under 2021 ( i miljarder kr)

Connor McGregor MMA 1,5

Lionel Messi Fotboll 1,1

Cristiano Ronaldo Fotboll, 1,0

Mörk Prescott Amerikansk fotboll 0,9

Lebron James Basket, 0,8

Neymar Fotboll, 0,8

Roger Federer Tennis, 0,8

Lewis Hamilton, Formel 10,7

Tom Brady Amerikansk fotboll 0,6

Kevin Durant Basket0,6

Källa: Forbes

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Golfförbundet slår nu tillbaka mot techbolaget Sweetspots klagan hos Kokurrensverket gällande förbundets it-system GIT. 

Klagomålet avser missbruk av dominerade ställning, Sweetspot anser att klubbarna inte själva kan välja det it-system de vill använda.

Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare och stabschef på SGF, konstaterar inledningsvis att SGF alltid varit noga med att följa relevant lagstiftning.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.