Nu tjänar Naomi 577 miljoner

Hon kom från Japan till USA som 3-åring, började i tennisskola efter bara några år och lärde sig snabbt. Som 12-åring nådde hon ett visst genombrott. Naomi Osaka blev proffs 2013 och gjorde debut på WTA 2014. I dag tjänar 24-åringen 577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Träning och åter träning , varvat med spel i turneringar, så har Naomi Osakas livsett ut sedan hon var liten. I dag tjänar tennisstjärnan577 miljoner kronor, före skatt och andra eventuella avgifter, på sponsoravtal och är den fjärde bäst betalda idrottsstjärnan i världen.

Bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods tjänar mer.

Det är magasinet Forbes årliga lista över bäst betalda idrottare i världen som redovisar stjärnornas intäkter - vid sidan av sporten!

Framför sig på listan över sponsoravtalens värde har Naomi Osaka  bara Roger Federer, Lebron James och Tiger Woods och närmast bakom finns Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Tom Brady.

Men hon har en del att kämpa för. Förnär det kommer till den totala summan av vad stjärnorna bokför på bankkontot under de senaste tolv månaderna är 24-åringen en bit ifrån toppen.

Med totalt 589 miljoner kronor är hon först på 19:e plats.

Osakas liv har handlat om tennis och åter tennis. Träning och matcher har varvats i oändlighet och hon  har varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa, som blev känt efter att hon i fjol drog sig ur Franska mästerskapen för att vila från tennisen.

Noterbart på listan är 34-årige fotbollsstjärnan Lionel Messis öde. Tämligen anonym, förutom ett uppmärksammat klubbyte under 2022, men det har inte gått någon nöd på honom under hans nya vistelse i Paris. Ii plånboken har det hänt desto mera. Han har tjänat 1,3 miljarder kr när man slår ihop intäkterna från sporten och intäkterna utanför planen. 

OHan har tjänat mest i hela världen bland alla idrottsutövare. Enligt Forbes 75 miljoner dollar från fotbollen och 55 miljoner från sponsorer och liknande.

Idrottsvärldens högst betalda stjärnor under 2021 ( i miljarder kr)

Connor McGregor MMA 1,5

Lionel Messi Fotboll 1,1

Cristiano Ronaldo Fotboll, 1,0

Mörk Prescott Amerikansk fotboll 0,9

Lebron James Basket, 0,8

Neymar Fotboll, 0,8

Roger Federer Tennis, 0,8

Lewis Hamilton, Formel 10,7

Tom Brady Amerikansk fotboll 0,6

Kevin Durant Basket0,6

Källa: Forbes

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.