Mikaels nya topproll - i femte idrotten

Han är på väg mot ett rekord. Tidigare generalsekreterare och ordförande inom friidrott, ishockey, bordtennis och kanot och nu är han inne i ett nytt förbund. Mikael Peterson är ny ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse.

Volleyboll blir Mikael Petersons femte förbund, där han engagerar sig på hög niv¨å.

Rekord, han är engagerad i ett femte idrottsförbund

Han samlar  på sig en omfattande erfarenhet. Mikaels bakgrund som idrottsledare är bredare än vad de flesta kan visa upp och han har blivit känd i det idrottspolitiska Sverige. Nu är Mikael Peterson också en del av svensk volleyboll.

Han kom in i idrotten genom Svenska Kanotförbundet där han var ordförande. Sedan har det blivit tre sejourer som generalsekreterare i förbunden för friidrott, ishockey och bordtennis. Han har också suttit i styrelsen för idrottsutbildarna SISU i åtta år.

Och han har fler kopplingar till idrotten än så.

– Jag har två söner som spelat i pojkallsvenskan i fotboll och jag har varit engagerad i Enskede IK, säger han.

I dag arbetar Mikael Peterson som kanslichef på Riksförbundet Cystisk Fibros, vilket är en kronisk lungsjukdom. Han började där i januari i år.

– Vårt arbete handlar om att förbättra förutsättningarna för alla med den sjukdomen. Inte minst gäller det att påverka beslut hos läkemedelsverket och i regionerna, säger han.

Hans egen resa inom volleybollresa började redan vid EM i Globen 1989.

Och nu ska han bli en del av volleybollförbundet.

Vid helgens årsmöte i Örebro valdes Mikael Peterson in som ledamot i förbundsstyrelsen.

– Jag har alltid älskat volleyboll. Jag tittade på EM i Globen. Det var en fantastisk resa. Idrottshistoria. Nu följer jag både beachvolley och volleyboll, säger han och berättar om bakgrunden till det nya engagemanget:

– När jag var på beachvolley i Kalmar förra sommaren och tittade på en spelare vars pappa jag känner så kom frågan upp om att min kompetens skulle vara jättebra på Svenska Volleybollförbundet, säger han.

Vad kan du bidra med i svensk volleyboll?

– Jag vet hur det funkar på riksnivå med evenemangspartners, bolag, sponsorer och inte minst förutsättningar för elitidrotten. Jag har ett bra nätverk inom idrotten och ska försöka bistå med det jag kan. Dragningen på årsmötet var bra, inte minst var gäller ekonomi och evenemang. Det är viktigt för att få synlighet i de här frågorna.

Du verkar väldigt idrottsintresserad…

– Ja, det finns en puls kring idrotten som är svår att motså, säger han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

SVT-dokumentären ”Hotet mot handbollen”, SVT-play, som handlar om misstänkt matchfixning inom sporten, är inget som oroar Krister Bergström.

Han är svensk VM-general för damernas 26:e mästerskap, som nu pågår fram till 17 december, med final i danska Jyske Bank Boxen i Herning på Jylland.

-Nej, det är inget som vi reflekterar över, eller påverkar oss det minsta.  Jag kan inte säga att det är någon ”snackis” i korridorer eller omklädningsrum, säger Krister Bergström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen