Mikaels nya topproll - i femte idrotten

Han är på väg mot ett rekord. Tidigare generalsekreterare och ordförande inom friidrott, ishockey, bordtennis och kanot och nu är han inne i ett nytt förbund. Mikael Peterson är ny ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse.

Volleyboll blir Mikael Petersons femte förbund, där han engagerar sig på hög niv¨å.

Rekord, han är engagerad i ett femte idrottsförbund

Han samlar  på sig en omfattande erfarenhet. Mikaels bakgrund som idrottsledare är bredare än vad de flesta kan visa upp och han har blivit känd i det idrottspolitiska Sverige. Nu är Mikael Peterson också en del av svensk volleyboll.

Han kom in i idrotten genom Svenska Kanotförbundet där han var ordförande. Sedan har det blivit tre sejourer som generalsekreterare i förbunden för friidrott, ishockey och bordtennis. Han har också suttit i styrelsen för idrottsutbildarna SISU i åtta år.

Och han har fler kopplingar till idrotten än så.

– Jag har två söner som spelat i pojkallsvenskan i fotboll och jag har varit engagerad i Enskede IK, säger han.

I dag arbetar Mikael Peterson som kanslichef på Riksförbundet Cystisk Fibros, vilket är en kronisk lungsjukdom. Han började där i januari i år.

– Vårt arbete handlar om att förbättra förutsättningarna för alla med den sjukdomen. Inte minst gäller det att påverka beslut hos läkemedelsverket och i regionerna, säger han.

Hans egen resa inom volleybollresa började redan vid EM i Globen 1989.

Och nu ska han bli en del av volleybollförbundet.

Vid helgens årsmöte i Örebro valdes Mikael Peterson in som ledamot i förbundsstyrelsen.

– Jag har alltid älskat volleyboll. Jag tittade på EM i Globen. Det var en fantastisk resa. Idrottshistoria. Nu följer jag både beachvolley och volleyboll, säger han och berättar om bakgrunden till det nya engagemanget:

– När jag var på beachvolley i Kalmar förra sommaren och tittade på en spelare vars pappa jag känner så kom frågan upp om att min kompetens skulle vara jättebra på Svenska Volleybollförbundet, säger han.

Vad kan du bidra med i svensk volleyboll?

– Jag vet hur det funkar på riksnivå med evenemangspartners, bolag, sponsorer och inte minst förutsättningar för elitidrotten. Jag har ett bra nätverk inom idrotten och ska försöka bistå med det jag kan. Dragningen på årsmötet var bra, inte minst var gäller ekonomi och evenemang. Det är viktigt för att få synlighet i de här frågorna.

Du verkar väldigt idrottsintresserad…

– Ja, det finns en puls kring idrotten som är svår att motså, säger han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.