Mikaels nya topproll - i femte idrotten

Han är på väg mot ett rekord. Tidigare generalsekreterare och ordförande inom friidrott, ishockey, bordtennis och kanot och nu är han inne i ett nytt förbund. Mikael Peterson är ny ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse.

Volleyboll blir Mikael Petersons femte förbund, där han engagerar sig på hög niv¨å.

Rekord, han är engagerad i ett femte idrottsförbund

Han samlar  på sig en omfattande erfarenhet. Mikaels bakgrund som idrottsledare är bredare än vad de flesta kan visa upp och han har blivit känd i det idrottspolitiska Sverige. Nu är Mikael Peterson också en del av svensk volleyboll.

Han kom in i idrotten genom Svenska Kanotförbundet där han var ordförande. Sedan har det blivit tre sejourer som generalsekreterare i förbunden för friidrott, ishockey och bordtennis. Han har också suttit i styrelsen för idrottsutbildarna SISU i åtta år.

Och han har fler kopplingar till idrotten än så.

– Jag har två söner som spelat i pojkallsvenskan i fotboll och jag har varit engagerad i Enskede IK, säger han.

I dag arbetar Mikael Peterson som kanslichef på Riksförbundet Cystisk Fibros, vilket är en kronisk lungsjukdom. Han började där i januari i år.

– Vårt arbete handlar om att förbättra förutsättningarna för alla med den sjukdomen. Inte minst gäller det att påverka beslut hos läkemedelsverket och i regionerna, säger han.

Hans egen resa inom volleybollresa började redan vid EM i Globen 1989.

Och nu ska han bli en del av volleybollförbundet.

Vid helgens årsmöte i Örebro valdes Mikael Peterson in som ledamot i förbundsstyrelsen.

– Jag har alltid älskat volleyboll. Jag tittade på EM i Globen. Det var en fantastisk resa. Idrottshistoria. Nu följer jag både beachvolley och volleyboll, säger han och berättar om bakgrunden till det nya engagemanget:

– När jag var på beachvolley i Kalmar förra sommaren och tittade på en spelare vars pappa jag känner så kom frågan upp om att min kompetens skulle vara jättebra på Svenska Volleybollförbundet, säger han.

Vad kan du bidra med i svensk volleyboll?

– Jag vet hur det funkar på riksnivå med evenemangspartners, bolag, sponsorer och inte minst förutsättningar för elitidrotten. Jag har ett bra nätverk inom idrotten och ska försöka bistå med det jag kan. Dragningen på årsmötet var bra, inte minst var gäller ekonomi och evenemang. Det är viktigt för att få synlighet i de här frågorna.

Du verkar väldigt idrottsintresserad…

– Ja, det finns en puls kring idrotten som är svår att motså, säger han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.