Hedvig startar egen pod

Hedvig Lindahl, än så länge i spanska storklubben Atlético Madrid och ordinarie sedan många år i landslaget, får nu möjlighet att pröva på en ny bransch.  Hon startar en podcast i ett ambitiöst försök för att belysa ämnen kopplade till kvinnors utmaningar inom fotbollen men det blir också frågor inom jämställdhet, utanförskap och nya samhällstrender.

Hedvig i fotbollsdressen, men nu ska hon testa att vara programledare för en egen pod.

– Jag tyckte det var viktigt att göra projektet för att få dela historier som kanske tidigare inte berättats, respektera det som varit och fylla kunskapsluckor inom svensk damfotboll och dess utveckling. 

- Jag vill  också inspirera den nya  generationen till att vilja spela längre och att Sverige ska vara en fortsatt stark fotbollsnation. Jag ska ta upp ämnen jag brinner för, på riktigt. Och även om jag inte är en utbildad journalist kan jag bidra med insikter som gör att podden förhoppningsvis lockar lyssnare och bli relevant, säger Hedvig.

Allt talar för att hon lämnar Atletico i sommar efter en något tråkig säsong där hon ofta fått sitta på avbytarbänken.

– Jag har inte blivit erbjuden något kontrakt, så jag måste helt enkelt börja se mig om för något annat, men också för att jag inte vill sätta mig i den situationen att det känns som en konkurrenssituation som jag har svårt att vinna nästan oavsett. Men jag förstår det samtidigt, har Hedvig tidigare sagt.

Sverige spelar EM i sommar. Frågan är om målvakten lägger av eller om karriären fortsätter i någon annan klubb och annat land.

Hedvig är också aktuell i SVT Sports magasinprogram ”Drömmen till Wembley”.

 Bakom ”Hela vägen mot målet – med Hedvig” står Marabou som en del i satsningen ”Tränarlyftet”, ett initiativ tillsammans med Svenska Fotbollförbundet som syftar till att få fler kvinnliga förebilder inom fotbollen.

15 avsnitt är planerade från den 1 juni till september. För idé och upphov står Next Level Studios.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.