Hedvig startar egen pod

Hedvig Lindahl, än så länge i spanska storklubben Atlético Madrid och ordinarie sedan många år i landslaget, får nu möjlighet att pröva på en ny bransch.  Hon startar en podcast i ett ambitiöst försök för att belysa ämnen kopplade till kvinnors utmaningar inom fotbollen men det blir också frågor inom jämställdhet, utanförskap och nya samhällstrender.

Hedvig i fotbollsdressen, men nu ska hon testa att vara programledare för en egen pod.

– Jag tyckte det var viktigt att göra projektet för att få dela historier som kanske tidigare inte berättats, respektera det som varit och fylla kunskapsluckor inom svensk damfotboll och dess utveckling. 

- Jag vill  också inspirera den nya  generationen till att vilja spela längre och att Sverige ska vara en fortsatt stark fotbollsnation. Jag ska ta upp ämnen jag brinner för, på riktigt. Och även om jag inte är en utbildad journalist kan jag bidra med insikter som gör att podden förhoppningsvis lockar lyssnare och bli relevant, säger Hedvig.

Allt talar för att hon lämnar Atletico i sommar efter en något tråkig säsong där hon ofta fått sitta på avbytarbänken.

– Jag har inte blivit erbjuden något kontrakt, så jag måste helt enkelt börja se mig om för något annat, men också för att jag inte vill sätta mig i den situationen att det känns som en konkurrenssituation som jag har svårt att vinna nästan oavsett. Men jag förstår det samtidigt, har Hedvig tidigare sagt.

Sverige spelar EM i sommar. Frågan är om målvakten lägger av eller om karriären fortsätter i någon annan klubb och annat land.

Hedvig är också aktuell i SVT Sports magasinprogram ”Drömmen till Wembley”.

 Bakom ”Hela vägen mot målet – med Hedvig” står Marabou som en del i satsningen ”Tränarlyftet”, ett initiativ tillsammans med Svenska Fotbollförbundet som syftar till att få fler kvinnliga förebilder inom fotbollen.

15 avsnitt är planerade från den 1 juni till september. För idé och upphov står Next Level Studios.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.