Hedvig startar egen pod

Hedvig Lindahl, än så länge i spanska storklubben Atlético Madrid och ordinarie sedan många år i landslaget, får nu möjlighet att pröva på en ny bransch.  Hon startar en podcast i ett ambitiöst försök för att belysa ämnen kopplade till kvinnors utmaningar inom fotbollen men det blir också frågor inom jämställdhet, utanförskap och nya samhällstrender.

Hedvig i fotbollsdressen, men nu ska hon testa att vara programledare för en egen pod.

– Jag tyckte det var viktigt att göra projektet för att få dela historier som kanske tidigare inte berättats, respektera det som varit och fylla kunskapsluckor inom svensk damfotboll och dess utveckling. 

- Jag vill  också inspirera den nya  generationen till att vilja spela längre och att Sverige ska vara en fortsatt stark fotbollsnation. Jag ska ta upp ämnen jag brinner för, på riktigt. Och även om jag inte är en utbildad journalist kan jag bidra med insikter som gör att podden förhoppningsvis lockar lyssnare och bli relevant, säger Hedvig.

Allt talar för att hon lämnar Atletico i sommar efter en något tråkig säsong där hon ofta fått sitta på avbytarbänken.

– Jag har inte blivit erbjuden något kontrakt, så jag måste helt enkelt börja se mig om för något annat, men också för att jag inte vill sätta mig i den situationen att det känns som en konkurrenssituation som jag har svårt att vinna nästan oavsett. Men jag förstår det samtidigt, har Hedvig tidigare sagt.

Sverige spelar EM i sommar. Frågan är om målvakten lägger av eller om karriären fortsätter i någon annan klubb och annat land.

Hedvig är också aktuell i SVT Sports magasinprogram ”Drömmen till Wembley”.

 Bakom ”Hela vägen mot målet – med Hedvig” står Marabou som en del i satsningen ”Tränarlyftet”, ett initiativ tillsammans med Svenska Fotbollförbundet som syftar till att få fler kvinnliga förebilder inom fotbollen.

15 avsnitt är planerade från den 1 juni till september. För idé och upphov står Next Level Studios.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.