Trotjänare blir förbundskapten

Mattias Sjöholm är född 1971 och började spela bandy i IFK Motala vid 7 års ålder. Han är en av dem som spelat flest matcher för IFK Motala och har gjort 20 säsonger i elitserien.En slitvarg och trotjänare – som nu blir bandyns nye förbundskapten

Sjöholm går nu in på sin sjätte säsong som tränare i IFK Motala där han började sin tränarkarriär med att gå in som matchcoach det året som IFK Motala tog klivet från bandyallsvenskan upp i elitserien. 

Annorlunda utan ryssar

När Mattias Sjöholm fick frågan om att bli förbundskapten svarade han ja direkt. 

– Ja, framför allt för att det är ett ärofyllt uppdrag och smickrande att få frågan. Sen är det en utmaning också och det är det som är roligt, säger Mattias Sjöholm.

– Jag kommer att köra på det spåret som jag tror på och så som jag har jobbat de senaste åren. Men i och med det här uppdraget får jag också chansen att påverka bandyn i stort. Det finns många idéer och tankar som jag vill prova tillsammans med en verksamhet och organisation som vill utvecklas och vill framåt, säger Sjöholm. 

Laddar för spel

Herrlandslaget har inte spelat matcher under de två senaste åren på grund av pandemin.  Utbytet med ryssarna existerar inte för närvarande och drabbar bandyn hårt.

Mattias Sjöholm hoppas naturligtvis att mästerskap och landskamper nu ska bli av, men först ska han tillsätta sin ledarstab. 

– Nu handlar det om att upprätta organisationen kring herrlandslaget och att hitta rätt personer till de olika rollerna. Sen får vi se framåt hur vi går vidare. Jag har ganska bra koll på spelarna i elitserien, tycker jag, eftersom jag ser de i spel hela tiden under säsong Sjöholm. 

Svenska Bandyförbundets sportchef, Karin Torneklint, är mycket nöjd.

Flexibel planering

– Jag hoppas att vi tillsammans med Mattias kommer kan vara drivande för hela bandyvärlden, då vi har en ny bandykarta att ta hänsyn till.

– Nu ska vi snabbt börja planera för höstens aktiviteter med förhoppning att den internationella kalendern också snart blir klar.

Preliminär planering herrlandslaget 2022/23

September 2022 - Läger

Oktober 2022 - Internationell turnering i Sverige

Januari 2023 - Turnering i Finland

Mars 2023 - VM

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.