Trotjänare blir förbundskapten

Mattias Sjöholm är född 1971 och började spela bandy i IFK Motala vid 7 års ålder. Han är en av dem som spelat flest matcher för IFK Motala och har gjort 20 säsonger i elitserien.En slitvarg och trotjänare – som nu blir bandyns nye förbundskapten

Sjöholm går nu in på sin sjätte säsong som tränare i IFK Motala där han började sin tränarkarriär med att gå in som matchcoach det året som IFK Motala tog klivet från bandyallsvenskan upp i elitserien. 

Annorlunda utan ryssar

När Mattias Sjöholm fick frågan om att bli förbundskapten svarade han ja direkt. 

– Ja, framför allt för att det är ett ärofyllt uppdrag och smickrande att få frågan. Sen är det en utmaning också och det är det som är roligt, säger Mattias Sjöholm.

– Jag kommer att köra på det spåret som jag tror på och så som jag har jobbat de senaste åren. Men i och med det här uppdraget får jag också chansen att påverka bandyn i stort. Det finns många idéer och tankar som jag vill prova tillsammans med en verksamhet och organisation som vill utvecklas och vill framåt, säger Sjöholm. 

Laddar för spel

Herrlandslaget har inte spelat matcher under de två senaste åren på grund av pandemin.  Utbytet med ryssarna existerar inte för närvarande och drabbar bandyn hårt.

Mattias Sjöholm hoppas naturligtvis att mästerskap och landskamper nu ska bli av, men först ska han tillsätta sin ledarstab. 

– Nu handlar det om att upprätta organisationen kring herrlandslaget och att hitta rätt personer till de olika rollerna. Sen får vi se framåt hur vi går vidare. Jag har ganska bra koll på spelarna i elitserien, tycker jag, eftersom jag ser de i spel hela tiden under säsong Sjöholm. 

Svenska Bandyförbundets sportchef, Karin Torneklint, är mycket nöjd.

Flexibel planering

– Jag hoppas att vi tillsammans med Mattias kommer kan vara drivande för hela bandyvärlden, då vi har en ny bandykarta att ta hänsyn till.

– Nu ska vi snabbt börja planera för höstens aktiviteter med förhoppning att den internationella kalendern också snart blir klar.

Preliminär planering herrlandslaget 2022/23

September 2022 - Läger

Oktober 2022 - Internationell turnering i Sverige

Januari 2023 - Turnering i Finland

Mars 2023 - VM

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.