160 bonusmiljoner men Tiger avstår spel

Förhoppningen var att han skulle göra comeback i den här tävlingen, men en ny skada stoppar honom.  Nu har Woods drabbats av besvär i en fot och det hindrar honom från medverkan i den tävling där han själv är värd.Men, han fick ändå en bonus på 15 miljoner dollar,( 160 miljoner kronor), nyligen.

”Jag har diskuterat skadan med mina läkare och kommit fram till att jag måste stå över tävlingen och istället fokusera på mina uppgifter som arrangör”, skriver golfstjärnan på Twitter, där den i dag 46-årige Tiger också hävdar att han siktar på två andra tävlingar i december – nämligen The Match och PNC Championship.

Men egentligen behöver han inte spela mycket golf för att miljonerna ändå ska trilla in på kontot.

För andra året i rad toppar amerikanen PGA-tourens popularitetslista, vilket ger honom en bonus på motsvarande omkring 160 miljoner kronor.

Bonusprogrammet Player Impact Program infördes förra säsongen och är tänkt att belöna de spelare som bäst marknadsför herrarnas PGA-tour. Listan baseras på bland annat omnämnanden i nyhetsartiklar, räckvidd och engagemang på sociala medier samt exponering i tv. Den har en given etta och för andra året i rad toppar Tiger Woods.

Det ger Woods en bonus på 15 miljoner dollar, motsvarande nära 160 miljoner kronor,. Hans popularitet är inte oväntad, trots att han bara spelat nio tävlingsrundor under 2022. Hans 82 PGA-titlar är delat tourrekord (tillsammans med Sam Snead) och genom åren har 47-åringen också samlat på sig hela 15 majortitlar.

Efter en allvarlig bilkrasch förra året har Woods kämpat hårt för att ta sig tillbaka till golfbanan.

Nordirländaren Rory McIlroy, världsetta och vinnare av både PGA-slutspelet och Europatouren, är tvåa på listan, vilket inbringar omkring 127 miljoner kronor. Trea är trefaldiga majorvinnaren Jordan Spieth, USA, som får drygt 95 miljoner kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.