160 bonusmiljoner men Tiger avstår spel

Förhoppningen var att han skulle göra comeback i den här tävlingen, men en ny skada stoppar honom.  Nu har Woods drabbats av besvär i en fot och det hindrar honom från medverkan i den tävling där han själv är värd.Men, han fick ändå en bonus på 15 miljoner dollar,( 160 miljoner kronor), nyligen.

”Jag har diskuterat skadan med mina läkare och kommit fram till att jag måste stå över tävlingen och istället fokusera på mina uppgifter som arrangör”, skriver golfstjärnan på Twitter, där den i dag 46-årige Tiger också hävdar att han siktar på två andra tävlingar i december – nämligen The Match och PNC Championship.

Men egentligen behöver han inte spela mycket golf för att miljonerna ändå ska trilla in på kontot.

För andra året i rad toppar amerikanen PGA-tourens popularitetslista, vilket ger honom en bonus på motsvarande omkring 160 miljoner kronor.

Bonusprogrammet Player Impact Program infördes förra säsongen och är tänkt att belöna de spelare som bäst marknadsför herrarnas PGA-tour. Listan baseras på bland annat omnämnanden i nyhetsartiklar, räckvidd och engagemang på sociala medier samt exponering i tv. Den har en given etta och för andra året i rad toppar Tiger Woods.

Det ger Woods en bonus på 15 miljoner dollar, motsvarande nära 160 miljoner kronor,. Hans popularitet är inte oväntad, trots att han bara spelat nio tävlingsrundor under 2022. Hans 82 PGA-titlar är delat tourrekord (tillsammans med Sam Snead) och genom åren har 47-åringen också samlat på sig hela 15 majortitlar.

Efter en allvarlig bilkrasch förra året har Woods kämpat hårt för att ta sig tillbaka till golfbanan.

Nordirländaren Rory McIlroy, världsetta och vinnare av både PGA-slutspelet och Europatouren, är tvåa på listan, vilket inbringar omkring 127 miljoner kronor. Trea är trefaldiga majorvinnaren Jordan Spieth, USA, som får drygt 95 miljoner kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.