Skifte i Friskis&Svettis ledning

Friskis&Svettis 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa får en ny generalsekreterare. I mars tillträder Janna Hellerup Ulvselius och ersätter Susanne Jidesten. Närmast kommer Jenna från samma roll inom idéburna organisationen En Frisk Generation.

Friskis befinner sig i en spännande fas av stark utveckling inom både träning och organisation. Friskis föreningar har nyss enats om en gemensam strategi till 2025. 

- Janna Hellerup Ulvselius erfarenhet och starka engagemang för folkhälsa, förändringsarbete och föreningsliv matchar mycket väl med Friskis. Generalsekreteraren har en central roll när vårt gemensamma arbete nu intensifieras. För detta är Janna helt rätt person, säger Peter Lilja, ordförande Friskis&Svettis. 

Bland tidigare erfarenheter har Janna Hellerup Ulvselius många år inom Stockholms Stadsmission, där hon bland annat utvecklade deras secondhand-försäljning, sociala företagande och jobbade med integration på arbetsmarknaden. Inom En Frisk Generation var Janna först arbetande styrelseordförande i drygt tre år, följt av rollen som generalsekreterare sedan 2020.  

-  Jag känner lust och nyfikenhet inför uppdraget som Friskis&Svettis generalsekreterare. Genom att erbjuda ett sammanhang med fler, bättre och roligare träningsupplevelser gör Friskis varje dag skillnad för många enskilda och för samhället i stort. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av det och fortsätta utvecklingsresan, säger Janna Hellerup Ulvselius.

Janna bor med sin familj i Solna utanför Stockholm. Hon har ett stort idrottsintresse med engagemang både som ideell tränare och förtroendevald samt spelar själv handboll på motionsnivå. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.