Skifte i Friskis&Svettis ledning

Friskis&Svettis 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa får en ny generalsekreterare. I mars tillträder Janna Hellerup Ulvselius och ersätter Susanne Jidesten. Närmast kommer Jenna från samma roll inom idéburna organisationen En Frisk Generation.

Friskis befinner sig i en spännande fas av stark utveckling inom både träning och organisation. Friskis föreningar har nyss enats om en gemensam strategi till 2025. 

- Janna Hellerup Ulvselius erfarenhet och starka engagemang för folkhälsa, förändringsarbete och föreningsliv matchar mycket väl med Friskis. Generalsekreteraren har en central roll när vårt gemensamma arbete nu intensifieras. För detta är Janna helt rätt person, säger Peter Lilja, ordförande Friskis&Svettis. 

Bland tidigare erfarenheter har Janna Hellerup Ulvselius många år inom Stockholms Stadsmission, där hon bland annat utvecklade deras secondhand-försäljning, sociala företagande och jobbade med integration på arbetsmarknaden. Inom En Frisk Generation var Janna först arbetande styrelseordförande i drygt tre år, följt av rollen som generalsekreterare sedan 2020.  

-  Jag känner lust och nyfikenhet inför uppdraget som Friskis&Svettis generalsekreterare. Genom att erbjuda ett sammanhang med fler, bättre och roligare träningsupplevelser gör Friskis varje dag skillnad för många enskilda och för samhället i stort. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av det och fortsätta utvecklingsresan, säger Janna Hellerup Ulvselius.

Janna bor med sin familj i Solna utanför Stockholm. Hon har ett stort idrottsintresse med engagemang både som ideell tränare och förtroendevald samt spelar själv handboll på motionsnivå. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

All mat som blir över från Blodomloppet Stockholm den 13-14 juni skaskänkas till akutboenden i staden redan samma kväll. Initiativet, som görs i samarbete med Stockholms Stadsmission och DB Schenker, innebär att fler människor som lever i utsatthet kan äta sig mätta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp.  Med början på onsdagen inleds  den nya podden:  "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar. 

– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.