Skidstjärnorna porträtteras inför VM

Vad krävs för att lyckas när det gäller?

I Viaplays nya dokumentärserie Gulddrömmar får tittarna följa de svenska skidstjärnornas förberedelser inför årets stora mål.

– Dokumentären fungerar som en uppladdning inför VM-månaden, säger Viaplay Sveriges sportchef Lotta Folcker om serien i fem avsnitt som har premiär lördagen den 28 januari.

VM-månaden i längdåkning, alpint och freestyle/freeskiing inleds den 6 februari och pågår hela vägen till den 5 mars.

– Viaplay Vinter storsatsar på VM i TV6 och Viaplay och vi förbereder oss för att bjuda till folkfest. Sverige har sällan haft så många medaljkandidater, och Viaplay Vinter vill såklart ge tittarna möjlighet att lära känna våra åkare och förstå hur hårt och noggrant de förberett sig. Så vi har följt dem från förra sommaren och hoppas nu få samma kraft i dessa dokumentärer som vi fick med vår handbollsdokumentär För hela ditt jävla liv, säger Lotta Folcker.

I Gulddrömmar får vi komma riktigt nära våra största skidstjärnor. Filmteamet har erbjudits exklusiv access från sommarens barmarksträning genom vinterns tävlingssäsong, vilket har genererat i exklusiva möten med de blågula VM-hoppen.

Först ut i dokumentärserien är de alpina stjärnornaSara Hector,Anna Swenn-Larsson  samt Kristoffer Jakobsen 

– På VM kommer att riskera det som krävs för att ta medalj, säger Jakobsen i Utför mot VM-succé.

– Jag ska göra allt jag kan för att vara med i den absoluta toppen, medalj på VM är så klart ett mål. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag ville vinna, säger Swenn-Larsson i dokumentären.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.