"Vi ska vara tacksamma"

Stefan Andreasson är en stark person inom svensk elitfotboll. Dels efter sin tid sommångårig spelare i Elfsborg, dels som pådrivande klubbdirektör efter karriären på planen. 

Han kan inte längre vara ryst när det gäller valet av ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Lars-Christer Olsson får Elfsborgs röst i valet av ny ordförande i Fotbollförbundet.

– Vi ska vara tacksamma över att Lars-Christer Olsson ställer upp. Inom elitfotbollen tror jag att det är en stor majoritet för honom, säger Andreasson till Sportbladet.

Striden blir allt hårdare. Valberedningen förordar Fredrik Reinfeldt, vilket har provocerat  människor i   fotbolls-Sverige. De menar att  den förre Moderatledaren saknar kunskap om fotbollen.

StefanAndreasson har också reagerat.

- – Vi har som alla följt med i det som händer. Bara att Lars-Christer ställer upp är fantastiskt. Vi (Elfsborg) tycker absolut att det är Lars-Christer Olsson som ska vara ordförande för förbundet. Jag lärde känna honom i Sef:s styrelse. Men också via hans bakgrund med vad han gjorde för Champions League och i samarbete med Lennart Johansson. Där de kämpade mot starka krafter och till viss del korruption. Det som Lars-Christer gjort med Sef och även European Leagues (intresseorganisation för de europeiska ligorna) är starkt. Europen Leagues fanns knappt innan honom och har minst sagt blivit en stark part i Europa.

Han fortsätter:

– Lars-Christer är för mig riktigt kompetent. En av de mest imponerande människorna jag träffat inom fotbollen. När han säger att han ska ställa upp så ska vi vara tacksamma för det. Vi stöttar honom hårt, deklarerar Stefan Andreasson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.