4 000 ledare och aktiva belönade sedan 2005

Ihågkomna och hyllade. 180 av Stockholms SM-guldmedaljörer från 2022 av Stockholms stad hylladesvid en ceremoni i Stadshuset.Det totala antalet sedan 2005 är nu uppe i närmare 4 000 SM-guldmedaljörer som fått den unika medaljen av stadens idrottsborgarråd/idrottsnämndens ordförande och idrottsdirektör i samband med den årliga mottagningen i Stadshuset. I år hyllades cirka 180 svenska mästare och deras ledare från 27 föreningar och 23 olika idrotter i Stockholms stad. Något att ta efter för flera kommuner ute i Sverige!

Stipendier för framstående ledarinsatser överlämnades till nio personer. Här tittar juryn särskilt på ledaregenskaper och att vederbörande är en bra förebild .

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delades ut av Maria-Elsa Salvo, ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad och idrottsdirektör Marina Högland.

– Vi är stolta över att ha så många stipendiater och medaljörer som tävlar för en förening från Stockholms stad. De är viktiga förebilder och inspirerar barn och unga runt om i vår stad till rörelse och idrott, säger Maria-Elsa Salvo (S), idrottsnämndens ordförande i Stockholms stad.

Förutom guldmedaljörerna hyllades även nio ungdomsledarstipendiater för framstående ledarinsatser. Ungdomsledarstipendiaterna som också tillhör en förening med säte i Stockholms stad, ska vara ideella och inte ha mottagit stipendium tidigare. Juryn tittar särskilt på ledaregenskaper så som att man är en bra förebild, inkluderande och hur länge man har varit ledare. Ungdomsledarstipendier har delats ut av staden sedan början av 1970-talet.

– Det blev en fantastisk kväll där idrotten stod i fokus och vi från staden fick hylla våra framstående idrottare och ledare, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. Det är så roligt att få möta företrädare från våra olika stockholmsföreningar och alla de olika idrotter som var representerade här ikväll.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.