4 000 ledare och aktiva belönade sedan 2005

Ihågkomna och hyllade. 180 av Stockholms SM-guldmedaljörer från 2022 av Stockholms stad hylladesvid en ceremoni i Stadshuset.Det totala antalet sedan 2005 är nu uppe i närmare 4 000 SM-guldmedaljörer som fått den unika medaljen av stadens idrottsborgarråd/idrottsnämndens ordförande och idrottsdirektör i samband med den årliga mottagningen i Stadshuset. I år hyllades cirka 180 svenska mästare och deras ledare från 27 föreningar och 23 olika idrotter i Stockholms stad. Något att ta efter för flera kommuner ute i Sverige!

Stipendier för framstående ledarinsatser överlämnades till nio personer. Här tittar juryn särskilt på ledaregenskaper och att vederbörande är en bra förebild .

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delades ut av Maria-Elsa Salvo, ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad och idrottsdirektör Marina Högland.

– Vi är stolta över att ha så många stipendiater och medaljörer som tävlar för en förening från Stockholms stad. De är viktiga förebilder och inspirerar barn och unga runt om i vår stad till rörelse och idrott, säger Maria-Elsa Salvo (S), idrottsnämndens ordförande i Stockholms stad.

Förutom guldmedaljörerna hyllades även nio ungdomsledarstipendiater för framstående ledarinsatser. Ungdomsledarstipendiaterna som också tillhör en förening med säte i Stockholms stad, ska vara ideella och inte ha mottagit stipendium tidigare. Juryn tittar särskilt på ledaregenskaper så som att man är en bra förebild, inkluderande och hur länge man har varit ledare. Ungdomsledarstipendier har delats ut av staden sedan början av 1970-talet.

– Det blev en fantastisk kväll där idrotten stod i fokus och vi från staden fick hylla våra framstående idrottare och ledare, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. Det är så roligt att få möta företrädare från våra olika stockholmsföreningar och alla de olika idrotter som var representerade här ikväll.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen