Petra får nytt meriterande uppdrag

 

I samband med att de olympiska sommaridrotternas organisation ASOIF samlades för sitt general assembly valdes internationella bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling in i styrelsen. Organisationen ASOIF är en betydelsefull organisation som ska säkerställa de 32 sommaridrottsförbundens intressen gentemot främst IOC och OS. Motsvarigheten för de sju vinteridrottsförbunden heter AIOWF.

I samband med att de olympiska sommaridrotternas organisation ASOIF samlades för sitt general assembly valdes internationella bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling in i styrelsen. Organisationen ASOIF är en betydelsefull organisation som ska säkerställa de 32 sommaridrottsförbundens intressen gentemot främst IOC och OS. Motsvarigheten för de sju vinteridrottsförbunden heter AIOWF.

Petra Sörling meritlista är imponerande. Förutom att varit ordförande i Svenska bordtennisförbundet och sedan 2021 styrelsemedlem i Svenska Olympiska Kommiteen har Petra varit med i internationella bordtennisförbundets styrelse sedan 2009 och för 18 månader sedan valdes hon till historiens första kvinnliga ordförande i internationella bordtennisförbundet (ITTF). 

Men det är inte bara inom idrotten Petra gör karriär, till vardags är hon vd för Rosengård Fastigheter i Malmö. Ett uppdrag där hon arbetar med att både utveckla fastigheter och bryta den negativa bilden av Rosengård. Detta görs genom att prioritera samverkan och att säkerställa en kultur som brinner för både möjligheten att göra skillnad och att hela tiden utvecklas. Perspektiv och ledarskapsförmågor som är lika viktiga inom idrotten.

Att Petra nu valts in i styrelsen i ASOIF innebär att hon stärker svensk idrotts position internationellt. Inom svensk idrott är det bara Gunilla Lindberg som har en mer inflytelserik position i dagsläget, även om Olle Dahlin också har en stark position som council medlem i AIOWFs styrelse.

ASOIF betydelse är omfattande och organisationen representerar också sommaridrotter i andra organisationer t ex i Internationella olympiska kommitteens executive board, WADA, CAS, ITA (International Testing Board), och Sport Accord. Petra tar kommer i och med sin styrelseplats i ASOIF även ta en plats i WADAs foundation board som ASOIFs representant. 

Troligen kommer Petra kunna axla än större ansvar framöver eftersom hennes ålder på 52 år är inom den internationella idrotten rena ungdomen. Något även svensk idrott kommer kunna dra nytta av under många år i det internationella arbetet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen