Nytt hopp om ordning i Leksand Hockey

Leksands IF gör på måndagen ett nytt försök att välja ordförande. Vid två tidigare försök har årsstämman misslyckats och slutat i kaos. Med verbala angrepp och till med hot om polisanmälan.

Till måndagens stämma har tidigare ordförande-kandidaten, Kajsa Rosén,  49 år avböjt att kandidera och den nya valberedningen lanserar nu Mats Ekelund, 68 år, och med starka meriter från innebandyvärlden! Han har vunnit tre SM-guld och två Europacup-guld som ordförande med Haninge. Han var en av idégivarna till innebandys stora finaldag i Avici Arena, tidigare Globen.

Han bor sedan fem år i Leksand och arbetar i bankvärlden med företagsförvärv. I presentationen på hemsidan betonas att Mats är en stark förespråkare för ordning och reda. Egenskaper som lär behövas vid innehav av ordförandeklubban.

Keith högaktuell

Bland sex föreslagna ledamöter märks Keith Karlsson, 71 år, bosatt i Nykvarn och välkänd idrottsentreprenör och tidigare ekonomisk rådgivare ät flera idrottsstjärnor, bland annat Pernilla Wiberg och Gunde Svan. Keith Karlsson var i sin tidigare roll omdiskuterad, och ibland även ifrågasatt.

-Det blir spännande att se vad Keith kan bidra med till Leksands IF, skriver valberedningen.

SHL och Svenska Ishockeyförbundet följer noga utvecklingen i Leksand. Efter det senaste tumultet uttryckte Magnus Karlström, ordförande i förbundets licensnämnd, stor oro över föreningens svårigheter, både i den ideella föreningen och i aktiebolaget, att nå samförstånd.

Han påpekade, med all rätt, att ishockeyn i Leksand bedrivs i koncernform med en nettoomsättning som ligger nära 200 miljoner kronor. Att ordning och reda i böckerna, samt en fungerande styrelse, är en nödvändighet för spel i en förbundsserie.

Ingen kvinnlig ordförande

Idrottens Affärer har sökt Kajsa Rosén som var den tidigare valberedningens förslag. Tanken var att en kvinna vid rodret skulle skicka signaler om att Leksand var en ”modern” förening. 

Men ”gubbväldet” består, utöver förslaget av Mats Eklund är fem av sex föreslagna ledamöter män. Enda kvinna är Elisabet Wahl, 50 år, bosatt i Stockholm och med kompetens kring föreningsstyre och kommunikation.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.