Högsmo till Japan - följer Samuel med?

Häcken har jämt göra med att skicka ut nyhetsbulletiner.På torsdagen gällde det sportchefen Martin Ericsson som förlänger med klubben via ett avtal som gäller över 2025.

– Jag är glad över att kunna fortsätta utveckla det vi har påbörjat, säger han. 

På fredagen bekräftade klubben att Per-Mathias Högmo lämnar klubben.

Per-Mathias Högmo har sagt ja till japanerna och rykten gör gällande att Häckens speldirigent Samuel Gustafson är sugen på att följa med. Foto: Adam Ihse / TT

Huvudtränaren Per- lämnar BK Häcken efter 2,5 år i klubben. Han köps loss av de regerande asiatiska Champions League-mästarna, Urawa Red Diamonds.

– Jag känner en stor tacksamhet över att få ha varit med på den här resan med klubben, säger Högmo efter framgångsperioden i Göteborg.

De båda klubbarna har enats om ett avtal som innebär att Per-Mathias Högmo lämnar BK Häcken efter sista omgången i Europa League, borta mot Qarabag nästa torsdag.

– Vi har gått igenom mycket ihop och det är upplevelser som man kommer att ha med sig, som har varit signifikanta i klubbens historia. Det är klart att det här är ett känslomässigt avslut men samtidigt är det ett hedersbetyg på den produkt vi har skapat tillsammans och som vi har alla möjligheter att nu ta vidare ytterligare, med nästa huvudtränare säger Martin Ericsson.

Då intresset för Per-Mathias Högmo varit stort under en längre tid, påbörjade BK Häcken en parallell process med rekryteringsarbetet av en ny huvudtränare redan i somras, för att ligga i fas med arbete runt ett tränarskifte  

Per-Mathias Högmo kom till BK Häcken sommaren 2021 och ersatte då Andreas Alm, som lämnade för danska Odense. Under norrmannens ledning har BK Häcken fortsatt etablera sig som ett topplag i Allsvenskan, en utvecklingsresa som krönts av resultatmässiga framgångar med SM-guld 2022, guld i Svenska Cupen i våras och kvalificeringen till Europa League-gruppspelet i höst.

 – Det är alltid med blandade känslor man startar ett nytt kapitel i sitt liv men det är samtidigt ett privilegium att få lämna klubben i ett läge där föreningen står starkare än någonsin. Framgångarna är en följd av den starka kulturen som finns här, de duktiga personerna i organisationen och supporterskaran som växer för varje vecka. Det är mycket känslor just nu men jag känner en oerhörd glädje över att ha varit tillsammans med alla i BK Häcken. De här begreppen, Häckenfotboll och Häckenstandard, har bägge satt sig som nationella, om inte internationella, begrepp. Det känner jag en stolthet över att ha varit med och utvecklat, säger Per-Mathias Högmo.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den 152:a upplagan av golfens The Open var en svensk TV-klassiker redan innan förste svensk hade slagit ut på torsdagmorgonen.
Med direktsändningar i TV runt sju timmar dagligen torsdag-söndag innebär den här bevakningen ett nytt rekord.Och nu eggar tre svenskar varandra

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.