Högsmo till Japan - följer Samuel med?

Häcken har jämt göra med att skicka ut nyhetsbulletiner.På torsdagen gällde det sportchefen Martin Ericsson som förlänger med klubben via ett avtal som gäller över 2025.

– Jag är glad över att kunna fortsätta utveckla det vi har påbörjat, säger han. 

På fredagen bekräftade klubben att Per-Mathias Högmo lämnar klubben.

Per-Mathias Högmo har sagt ja till japanerna och rykten gör gällande att Häckens speldirigent Samuel Gustafson är sugen på att följa med. Foto: Adam Ihse / TT

Huvudtränaren Per- lämnar BK Häcken efter 2,5 år i klubben. Han köps loss av de regerande asiatiska Champions League-mästarna, Urawa Red Diamonds.

– Jag känner en stor tacksamhet över att få ha varit med på den här resan med klubben, säger Högmo efter framgångsperioden i Göteborg.

De båda klubbarna har enats om ett avtal som innebär att Per-Mathias Högmo lämnar BK Häcken efter sista omgången i Europa League, borta mot Qarabag nästa torsdag.

– Vi har gått igenom mycket ihop och det är upplevelser som man kommer att ha med sig, som har varit signifikanta i klubbens historia. Det är klart att det här är ett känslomässigt avslut men samtidigt är det ett hedersbetyg på den produkt vi har skapat tillsammans och som vi har alla möjligheter att nu ta vidare ytterligare, med nästa huvudtränare säger Martin Ericsson.

Då intresset för Per-Mathias Högmo varit stort under en längre tid, påbörjade BK Häcken en parallell process med rekryteringsarbetet av en ny huvudtränare redan i somras, för att ligga i fas med arbete runt ett tränarskifte  

Per-Mathias Högmo kom till BK Häcken sommaren 2021 och ersatte då Andreas Alm, som lämnade för danska Odense. Under norrmannens ledning har BK Häcken fortsatt etablera sig som ett topplag i Allsvenskan, en utvecklingsresa som krönts av resultatmässiga framgångar med SM-guld 2022, guld i Svenska Cupen i våras och kvalificeringen till Europa League-gruppspelet i höst.

 – Det är alltid med blandade känslor man startar ett nytt kapitel i sitt liv men det är samtidigt ett privilegium att få lämna klubben i ett läge där föreningen står starkare än någonsin. Framgångarna är en följd av den starka kulturen som finns här, de duktiga personerna i organisationen och supporterskaran som växer för varje vecka. Det är mycket känslor just nu men jag känner en oerhörd glädje över att ha varit tillsammans med alla i BK Häcken. De här begreppen, Häckenfotboll och Häckenstandard, har bägge satt sig som nationella, om inte internationella, begrepp. Det känner jag en stolthet över att ha varit med och utvecklat, säger Per-Mathias Högmo.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.