Hennes beslut påverkar alla svenskor

Therese Johaug går en kamp mot sig själv. Ska hon och vill hon göra come-back i skidspåren?
– När jag har ett startnummer på bröstet, då vill jag åka fort. Det ska jag erkänna, säger hon och syftar på den träning som krävs
Oavsett, i helgen gör hon come-back, vid  det 17 kilometer långa loppet Engadin Frauenlauf  i Schweiz, och Therese medger att VM lockar.
Radioreportern Therese Johaug, men hon har tankarna på annat håll. Foto: Geir Olsen / NTB

 

Vilkoren för världselitens övriga skidtjejer, inklusive de svenska, kan förändras ordentligt.  Det står klart att skiddrottningen lockas av en återkomst. Inte minst av VM hemma i Norge i december.
– Vi får se. Jag har inte bestämt mig helt om det blir några flera tävlingar eller inte. Just nu njuter jag livet som mamma, men jag medger att jag tränar lite vid sidan om, säger Therese Johaug till NRK.

Njuter som mamma

Hon vill vara uppriktig:
– Vi får se. Jag har inte bestämt mig helt om om det blir några flera tävlingar eller inte. Just nu njuter jag livet som mamma, men jag medger att jag tränar lite vid sidan om, säger Therese Johaug
Efter sex OS-medaljer, varav fyra guld.50 individuella världscupsegrar samt vinst i den totala världscupen två gånger drog hon sig tillbaka. Med en ekonomisk behålllning på runt 20 miljoner kronor. 2022 var allra bäst. Bara å den säsongen drog hon in nästan 6 miljoner,
Nu bär hon alla segrar , pengarna och ett eget klädmärke och vet inte riktigt vad hon vill hitta på i framtiden.
Hennes pojkvän Nils Jakob Hoff frågar också om det.
– Nils Jakob frågar "blir det comeback, eller?". Jag kan må bra på träningen och kan tänka "ja". Men så testade jag häromdagen och tänkte: "Fan, jag är klar med det här". Så jag använder hela spektrumet av känslor. Men det sa Marit Bjørgen till mig också. 
Inte ens sambon vet.. 

VM-femmilen lockar

Hon kan inte dölja att det är frestande.
– Det som lockar är VM-femmilen. Det är en av de största sakerna. Jag måste vara ärlig och säga att det är det, svarar hon i VG.
– Det triggar igång mig att det är första femmilen för damer i ett VM och att det går i Trondheim,  på hemmaplan. 
– Jag vill inte åka på många världscuplopp, och Tour de Ski... Jag är helt klar med det! Jag kan bara säga att: jag går inte längre. Sprinta? Herregud, säger Johaug.
Hon berättar att hon gillar familjelivet. Som mamma till Kristin är vardagen annorlunda och skulle påverkas mycket med mera träning.
– För man måste faktiskt bestämma sig någon gång, ... 
– Jag har inte satt något datum för mig själv. Men ja, jag måste bestämma mig. Jag måste försöka träna själv, men också se om det går, typ. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.