Alltid något på gång i MFF

Daniel Anderrson är sportchef i Malmö FF och han har en del att göra. Nu är det några intensiva dagar. Det är många som står under kontrakt och alltid är någon aktuell, på ett eller annat sätt.

Henrik Rydström utpekas som högaktuell som tränare för Brighton, men själv ligger han lågt

Emmanuel Lomotey värvades till klubben  från franska Amiens 2022, men lyckades aldrig etablera sig. 

”Emmanuel är en jättefin kille som kom lite snett in i det här hos oss när vi hade en tuff säsong 2022”, säger Daniel Andersson i MFF i ett pressmeddelande.

2023 lånades han ut till Ethnikos Achnas i den cypriotiska ligan. Nu blir det en permanent övergång.

Samtidigt är målvakten Johan Dahlin säkrad för en fortsättning i MFF. En pålitlig kugge i laget och han har bidragit till sex  sex SM-titlar för MFF.

Nu är han säkrad för ytterligare en säsong i klubben efter att  Jjohan och Daniel kommit överens. 

”Det känns väldigt bra. Alla har sett hur bra han har varit. Hur fokuserad  och alltid laddad. Det var egentligen inget snack om saken att vi förlänger nästa år också. Det är alltid skönt för alla parter att veta tidigt. För oss var det ett enkelt beslut och det var det ocksåför Johan, kändes det som, säger Daniel Andersson i Sydsvenskan.

Johan Dahlin själv menar:

- Det är en kombo av att Malmö vill ha kvar mig och att jag kan fortsätta.  Det kändes bra, så det är inga konstigheter.”

Mitt i alltihopa utpekas tränaren Henrik Rydström som en av huvudkandidaterna till det vakanta managerjobbet i Brighton, enligt The Telegraph.

Ett återkommande rykte.

Förre Östersundstränaren Graham Potter är en av de två övriga "aktuella".

Henrick Rydström har var valt att vara tystlåten och egentligen bara sagt'..

–Det är väldigt abstrakt och inget som är konkret,

Men där kan det bli mer jobb för Daniel Andersson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.