Annorlunda sponsorkampanj i handbollen

Den mest spektakulära spelsekvensen ska belönas. Det gäller Månadens Spel i Handbollsligan och SHE, där fansen ska rösta fram segraren och belöna vinnande klubb  med  10 000 kronor att skänka till ett av samhällsengagerande projekt inom manifestationen #viställerupp. Det är handbollens senaste påhitt.

Ett möte i DHE där Sävehofs Jamina Roberts gör mål. En bild som inte hör till nya kampanjen.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel fansen rösta fram ”Månadens Spel” – månadens snyggaste spelsekvens i dam- respektive herrligan, SHE och Handbollsligan. 

Flygande försvarare, japanare och akrobaträddning, det är exempel på spektakulära spelsekvenser i SHE och Handbollsligan som nu har chans att vinna den första omröstningen av Månadens Spel.  Totalt investerar Svenska Spel 140 000 kr i kampanjen.

Juryn har tagit ut tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga. Nu är det upp till fansen att bestämma vilka sekvenser som är häftigast, och vilka klubbar som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

– Att låta fansen rösta fram vinnaren är vårt sätt att visa uppskattning mot dem som följer SHE och Handbollsligan. Vi vet att det är svårt att stödja sitt lag från läktaren just nu och på det här sättet vill vi att fansen ändå ska känna att de är delaktiga, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

 – Deras engagemang skapar samtidigt värde för klubbarnas arbete med barn och ungdomar och innebär en win-win.

#viställerupp

Projekten inom #viställerupp är många och har främst fokus på barn och ungdomar. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter, inom tre centralt beslutade projektområden:

Hälsa

Integration

Inkludering

– Det jobb som alla föreningar gör är grymt och utan dem så skulle det inte finnas någon framtid för oss spelare eller för ungdomarna, säger Loui Sand som är tidigare elitspelare i Sävehof och nu ambassadör för #viställerupp.

– Arbetet med #viställerupp är högt prioriterat av såväl klubbarna som Svensk Elithandboll. Då klubbarnas ekonomi påverkas mycket av pandemin är tillskottet från Svenska Spel extra viktigt, menar Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

Nu är det dags att rösta fram septembers och oktobers häftigaste spelsekvenser. SHE, Handbollsligan och Svenska Spel, låter fansen rösta fram vinnarna, som får utmärkelsen Månadens Spel och tilldelas 10 000 kronor.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt  Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga.

– Det är riktigt häftiga spelsekvenser som är nominerade, och nu är det upp till, säger jurymedlemmen och #viställerupp-ambassadören Loui Sand.

Biddragen finns på:

Handbollsligan  

SHE 

”Månadens Spel” ska pågå under hela handbollssäsongen 2020/2021 och första omröstningen sker nu under november. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.