Annorlunda sponsorkampanj i handbollen

Den mest spektakulära spelsekvensen ska belönas. Det gäller Månadens Spel i Handbollsligan och SHE, där fansen ska rösta fram segraren och belöna vinnande klubb  med  10 000 kronor att skänka till ett av samhällsengagerande projekt inom manifestationen #viställerupp. Det är handbollens senaste påhitt.

Ett möte i DHE där Sävehofs Jamina Roberts gör mål. En bild som inte hör till nya kampanjen.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel fansen rösta fram ”Månadens Spel” – månadens snyggaste spelsekvens i dam- respektive herrligan, SHE och Handbollsligan. 

Flygande försvarare, japanare och akrobaträddning, det är exempel på spektakulära spelsekvenser i SHE och Handbollsligan som nu har chans att vinna den första omröstningen av Månadens Spel.  Totalt investerar Svenska Spel 140 000 kr i kampanjen.

Juryn har tagit ut tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga. Nu är det upp till fansen att bestämma vilka sekvenser som är häftigast, och vilka klubbar som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

– Att låta fansen rösta fram vinnaren är vårt sätt att visa uppskattning mot dem som följer SHE och Handbollsligan. Vi vet att det är svårt att stödja sitt lag från läktaren just nu och på det här sättet vill vi att fansen ändå ska känna att de är delaktiga, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

 – Deras engagemang skapar samtidigt värde för klubbarnas arbete med barn och ungdomar och innebär en win-win.

#viställerupp

Projekten inom #viställerupp är många och har främst fokus på barn och ungdomar. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter, inom tre centralt beslutade projektområden:

Hälsa

Integration

Inkludering

– Det jobb som alla föreningar gör är grymt och utan dem så skulle det inte finnas någon framtid för oss spelare eller för ungdomarna, säger Loui Sand som är tidigare elitspelare i Sävehof och nu ambassadör för #viställerupp.

– Arbetet med #viställerupp är högt prioriterat av såväl klubbarna som Svensk Elithandboll. Då klubbarnas ekonomi påverkas mycket av pandemin är tillskottet från Svenska Spel extra viktigt, menar Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

Nu är det dags att rösta fram septembers och oktobers häftigaste spelsekvenser. SHE, Handbollsligan och Svenska Spel, låter fansen rösta fram vinnarna, som får utmärkelsen Månadens Spel och tilldelas 10 000 kronor.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt  Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga.

– Det är riktigt häftiga spelsekvenser som är nominerade, och nu är det upp till, säger jurymedlemmen och #viställerupp-ambassadören Loui Sand.

Biddragen finns på:

Handbollsligan  

SHE 

”Månadens Spel” ska pågå under hela handbollssäsongen 2020/2021 och första omröstningen sker nu under november. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.