Annorlunda sponsorkampanj i handbollen

Den mest spektakulära spelsekvensen ska belönas. Det gäller Månadens Spel i Handbollsligan och SHE, där fansen ska rösta fram segraren och belöna vinnande klubb  med  10 000 kronor att skänka till ett av samhällsengagerande projekt inom manifestationen #viställerupp. Det är handbollens senaste påhitt.

Ett möte i DHE där Sävehofs Jamina Roberts gör mål. En bild som inte hör till nya kampanjen.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel fansen rösta fram ”Månadens Spel” – månadens snyggaste spelsekvens i dam- respektive herrligan, SHE och Handbollsligan. 

Flygande försvarare, japanare och akrobaträddning, det är exempel på spektakulära spelsekvenser i SHE och Handbollsligan som nu har chans att vinna den första omröstningen av Månadens Spel.  Totalt investerar Svenska Spel 140 000 kr i kampanjen.

Juryn har tagit ut tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga. Nu är det upp till fansen att bestämma vilka sekvenser som är häftigast, och vilka klubbar som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

– Att låta fansen rösta fram vinnaren är vårt sätt att visa uppskattning mot dem som följer SHE och Handbollsligan. Vi vet att det är svårt att stödja sitt lag från läktaren just nu och på det här sättet vill vi att fansen ändå ska känna att de är delaktiga, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

 – Deras engagemang skapar samtidigt värde för klubbarnas arbete med barn och ungdomar och innebär en win-win.

#viställerupp

Projekten inom #viställerupp är många och har främst fokus på barn och ungdomar. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter, inom tre centralt beslutade projektområden:

Hälsa

Integration

Inkludering

– Det jobb som alla föreningar gör är grymt och utan dem så skulle det inte finnas någon framtid för oss spelare eller för ungdomarna, säger Loui Sand som är tidigare elitspelare i Sävehof och nu ambassadör för #viställerupp.

– Arbetet med #viställerupp är högt prioriterat av såväl klubbarna som Svensk Elithandboll. Då klubbarnas ekonomi påverkas mycket av pandemin är tillskottet från Svenska Spel extra viktigt, menar Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

Nu är det dags att rösta fram septembers och oktobers häftigaste spelsekvenser. SHE, Handbollsligan och Svenska Spel, låter fansen rösta fram vinnarna, som får utmärkelsen Månadens Spel och tilldelas 10 000 kronor.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt  Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga.

– Det är riktigt häftiga spelsekvenser som är nominerade, och nu är det upp till, säger jurymedlemmen och #viställerupp-ambassadören Loui Sand.

Biddragen finns på:

Handbollsligan  

SHE 

”Månadens Spel” ska pågå under hela handbollssäsongen 2020/2021 och första omröstningen sker nu under november. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen