Skidskyttarna får hypermodern buss

Skidskyttelandslagets nya vallatrailer innebär en mer funktionell arbetsplats och bakom konstruktionen står Volvo Lastvagnar och en grupp av samarbetspartners. Bilen är ett mångmiljonbygge.

Samarbetet mellan Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet har pågått sedan 2010. Det resulterade i den allra första vallatrailern i skidskyttevärlden.

Stina Nilsson och hela skidskyttelandslaget ser fram emot att få njuta av en ny och modern vallatrailer i samband med träningar och tävlingar.

 En Volvo FH har dragit trailern sedan början, men i höst byter Volvo Lastvagnar ut den nuvarande dragbilen mot en ny Volvo FH ”med I-Save 4x2” till Skidskytteförbundet. Lastbilen har en motor på 500 hk , där körningen blir både mjukare och tystare genom möjligheten att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid. Den senaste generationens Volvo FH är utvecklad med ett starkt fokus på att sänka utsläpp och minska bränsleförbrukning.

– Vi på Volvo Lastvagnar är oerhört stolta och glada att fortsätta vårt vinnande samarbete med Svenska Skidskyttelandslaget. Båda parter har så otroligt mycket gemensamt i form av kultur, inställning och värderingar där det handlar om att inte lämna något åt slumpen, alltid sträva efter att bli bättre och att med stor ödmjukhet ta sig an uppgiften att vinna varje dag., säger Niclas Johnson, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip säger:

– Vi är väldigt nöjda med vår nya vallatrailer som blir en helt fantastisk arbetsplats för vallateamet. Den är miljömässigt toppmodern och erbjuder personalen bästa möjliga arbetsklimat. Med modern uppvärmning och ventilation .

Satsningen på den nya vallatrailern är genomförd i nära samarbete med SpecialKarosser AB (SKAB), Volvofinans Bank, Volvia och Volvos återförsäljare Wist Last & Buss. 

– Att ta sig an stora kundanpassade projekt har vi inom SKAB-gruppen stor erfarenhet av och när det dessutom är till ett svenskt landslag vill vi som alltid givetvis prestera på topp. Kreativitet och ett stort engagemang hos alla inblandade har skapat förutsättningar för detta lyckade projekt framhåller Andreas Claesson, försäljningschef SKAB.

Kent Norell är chef för skidskyttelandslagets vallateam, och även förare av ekipaget.

– Den nya trailern ger oss en arbetsmiljö som är ledande inom vallatrailers. berättar Kent Norell.

Målet har varit att sätta en helt ny standard. Hållbarhet och arbetsmiljö har varit ledord genom hela projektet. Det ären stor skillnad i arbetsyta jämfört med den gamla trailern. I den nya trailern uppgår arbetsytan till 80 kvadratmeter mot 30 i det gamla ekipaget. Nu finns fem luftbehandlingsaggregat installerade, vilka återvinner ca 90 procent av värmeenergin som sugs ut ur trailern. . Utöver detta finns effektvakter som optimerar och anpassar strömbehovet i trailern vilket leder till att man alltid använder bara den absolut nödvändigaste eldriften för vallaarbetet. 

Kent Norell och ser fram emot att få köra den nya dragbilen under hösten.

–Vi får en optimerad och anpassad dragbil som är helt ämnad för våra önskemål och behov. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.