Skidskyttarna får hypermodern buss

Skidskyttelandslagets nya vallatrailer innebär en mer funktionell arbetsplats och bakom konstruktionen står Volvo Lastvagnar och en grupp av samarbetspartners. Bilen är ett mångmiljonbygge.

Samarbetet mellan Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet har pågått sedan 2010. Det resulterade i den allra första vallatrailern i skidskyttevärlden.

Stina Nilsson och hela skidskyttelandslaget ser fram emot att få njuta av en ny och modern vallatrailer i samband med träningar och tävlingar.

 En Volvo FH har dragit trailern sedan början, men i höst byter Volvo Lastvagnar ut den nuvarande dragbilen mot en ny Volvo FH ”med I-Save 4x2” till Skidskytteförbundet. Lastbilen har en motor på 500 hk , där körningen blir både mjukare och tystare genom möjligheten att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid. Den senaste generationens Volvo FH är utvecklad med ett starkt fokus på att sänka utsläpp och minska bränsleförbrukning.

– Vi på Volvo Lastvagnar är oerhört stolta och glada att fortsätta vårt vinnande samarbete med Svenska Skidskyttelandslaget. Båda parter har så otroligt mycket gemensamt i form av kultur, inställning och värderingar där det handlar om att inte lämna något åt slumpen, alltid sträva efter att bli bättre och att med stor ödmjukhet ta sig an uppgiften att vinna varje dag., säger Niclas Johnson, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip säger:

– Vi är väldigt nöjda med vår nya vallatrailer som blir en helt fantastisk arbetsplats för vallateamet. Den är miljömässigt toppmodern och erbjuder personalen bästa möjliga arbetsklimat. Med modern uppvärmning och ventilation .

Satsningen på den nya vallatrailern är genomförd i nära samarbete med SpecialKarosser AB (SKAB), Volvofinans Bank, Volvia och Volvos återförsäljare Wist Last & Buss. 

– Att ta sig an stora kundanpassade projekt har vi inom SKAB-gruppen stor erfarenhet av och när det dessutom är till ett svenskt landslag vill vi som alltid givetvis prestera på topp. Kreativitet och ett stort engagemang hos alla inblandade har skapat förutsättningar för detta lyckade projekt framhåller Andreas Claesson, försäljningschef SKAB.

Kent Norell är chef för skidskyttelandslagets vallateam, och även förare av ekipaget.

– Den nya trailern ger oss en arbetsmiljö som är ledande inom vallatrailers. berättar Kent Norell.

Målet har varit att sätta en helt ny standard. Hållbarhet och arbetsmiljö har varit ledord genom hela projektet. Det ären stor skillnad i arbetsyta jämfört med den gamla trailern. I den nya trailern uppgår arbetsytan till 80 kvadratmeter mot 30 i det gamla ekipaget. Nu finns fem luftbehandlingsaggregat installerade, vilka återvinner ca 90 procent av värmeenergin som sugs ut ur trailern. . Utöver detta finns effektvakter som optimerar och anpassar strömbehovet i trailern vilket leder till att man alltid använder bara den absolut nödvändigaste eldriften för vallaarbetet. 

Kent Norell och ser fram emot att få köra den nya dragbilen under hösten.

–Vi får en optimerad och anpassad dragbil som är helt ämnad för våra önskemål och behov. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.