Skidskyttarna får hypermodern buss

Skidskyttelandslagets nya vallatrailer innebär en mer funktionell arbetsplats och bakom konstruktionen står Volvo Lastvagnar och en grupp av samarbetspartners. Bilen är ett mångmiljonbygge.

Samarbetet mellan Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet har pågått sedan 2010. Det resulterade i den allra första vallatrailern i skidskyttevärlden.

Stina Nilsson och hela skidskyttelandslaget ser fram emot att få njuta av en ny och modern vallatrailer i samband med träningar och tävlingar.

 En Volvo FH har dragit trailern sedan början, men i höst byter Volvo Lastvagnar ut den nuvarande dragbilen mot en ny Volvo FH ”med I-Save 4x2” till Skidskytteförbundet. Lastbilen har en motor på 500 hk , där körningen blir både mjukare och tystare genom möjligheten att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid. Den senaste generationens Volvo FH är utvecklad med ett starkt fokus på att sänka utsläpp och minska bränsleförbrukning.

– Vi på Volvo Lastvagnar är oerhört stolta och glada att fortsätta vårt vinnande samarbete med Svenska Skidskyttelandslaget. Båda parter har så otroligt mycket gemensamt i form av kultur, inställning och värderingar där det handlar om att inte lämna något åt slumpen, alltid sträva efter att bli bättre och att med stor ödmjukhet ta sig an uppgiften att vinna varje dag., säger Niclas Johnson, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip säger:

– Vi är väldigt nöjda med vår nya vallatrailer som blir en helt fantastisk arbetsplats för vallateamet. Den är miljömässigt toppmodern och erbjuder personalen bästa möjliga arbetsklimat. Med modern uppvärmning och ventilation .

Satsningen på den nya vallatrailern är genomförd i nära samarbete med SpecialKarosser AB (SKAB), Volvofinans Bank, Volvia och Volvos återförsäljare Wist Last & Buss. 

– Att ta sig an stora kundanpassade projekt har vi inom SKAB-gruppen stor erfarenhet av och när det dessutom är till ett svenskt landslag vill vi som alltid givetvis prestera på topp. Kreativitet och ett stort engagemang hos alla inblandade har skapat förutsättningar för detta lyckade projekt framhåller Andreas Claesson, försäljningschef SKAB.

Kent Norell är chef för skidskyttelandslagets vallateam, och även förare av ekipaget.

– Den nya trailern ger oss en arbetsmiljö som är ledande inom vallatrailers. berättar Kent Norell.

Målet har varit att sätta en helt ny standard. Hållbarhet och arbetsmiljö har varit ledord genom hela projektet. Det ären stor skillnad i arbetsyta jämfört med den gamla trailern. I den nya trailern uppgår arbetsytan till 80 kvadratmeter mot 30 i det gamla ekipaget. Nu finns fem luftbehandlingsaggregat installerade, vilka återvinner ca 90 procent av värmeenergin som sugs ut ur trailern. . Utöver detta finns effektvakter som optimerar och anpassar strömbehovet i trailern vilket leder till att man alltid använder bara den absolut nödvändigaste eldriften för vallaarbetet. 

Kent Norell och ser fram emot att få köra den nya dragbilen under hösten.

–Vi får en optimerad och anpassad dragbil som är helt ämnad för våra önskemål och behov. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.