Skidskyttarna får hypermodern buss

Skidskyttelandslagets nya vallatrailer innebär en mer funktionell arbetsplats och bakom konstruktionen står Volvo Lastvagnar och en grupp av samarbetspartners. Bilen är ett mångmiljonbygge.

Samarbetet mellan Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet har pågått sedan 2010. Det resulterade i den allra första vallatrailern i skidskyttevärlden.

Stina Nilsson och hela skidskyttelandslaget ser fram emot att få njuta av en ny och modern vallatrailer i samband med träningar och tävlingar.

 En Volvo FH har dragit trailern sedan början, men i höst byter Volvo Lastvagnar ut den nuvarande dragbilen mot en ny Volvo FH ”med I-Save 4x2” till Skidskytteförbundet. Lastbilen har en motor på 500 hk , där körningen blir både mjukare och tystare genom möjligheten att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid. Den senaste generationens Volvo FH är utvecklad med ett starkt fokus på att sänka utsläpp och minska bränsleförbrukning.

– Vi på Volvo Lastvagnar är oerhört stolta och glada att fortsätta vårt vinnande samarbete med Svenska Skidskyttelandslaget. Båda parter har så otroligt mycket gemensamt i form av kultur, inställning och värderingar där det handlar om att inte lämna något åt slumpen, alltid sträva efter att bli bättre och att med stor ödmjukhet ta sig an uppgiften att vinna varje dag., säger Niclas Johnson, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip säger:

– Vi är väldigt nöjda med vår nya vallatrailer som blir en helt fantastisk arbetsplats för vallateamet. Den är miljömässigt toppmodern och erbjuder personalen bästa möjliga arbetsklimat. Med modern uppvärmning och ventilation .

Satsningen på den nya vallatrailern är genomförd i nära samarbete med SpecialKarosser AB (SKAB), Volvofinans Bank, Volvia och Volvos återförsäljare Wist Last & Buss. 

– Att ta sig an stora kundanpassade projekt har vi inom SKAB-gruppen stor erfarenhet av och när det dessutom är till ett svenskt landslag vill vi som alltid givetvis prestera på topp. Kreativitet och ett stort engagemang hos alla inblandade har skapat förutsättningar för detta lyckade projekt framhåller Andreas Claesson, försäljningschef SKAB.

Kent Norell är chef för skidskyttelandslagets vallateam, och även förare av ekipaget.

– Den nya trailern ger oss en arbetsmiljö som är ledande inom vallatrailers. berättar Kent Norell.

Målet har varit att sätta en helt ny standard. Hållbarhet och arbetsmiljö har varit ledord genom hela projektet. Det ären stor skillnad i arbetsyta jämfört med den gamla trailern. I den nya trailern uppgår arbetsytan till 80 kvadratmeter mot 30 i det gamla ekipaget. Nu finns fem luftbehandlingsaggregat installerade, vilka återvinner ca 90 procent av värmeenergin som sugs ut ur trailern. . Utöver detta finns effektvakter som optimerar och anpassar strömbehovet i trailern vilket leder till att man alltid använder bara den absolut nödvändigaste eldriften för vallaarbetet. 

Kent Norell och ser fram emot att få köra den nya dragbilen under hösten.

–Vi får en optimerad och anpassad dragbil som är helt ämnad för våra önskemål och behov. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.