Edvin säkrar sin ekonomi i flera år

Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina. 

- Tanken är att samarbetet ska genomsyra Edvins hela karriär och vara stommen i arbetet mot andra partners inom industrin, säger agenten Bo Johansson.

Edvin Anger på besök vid Boliden Mineral, för att skriva under ett drömkontrakt

Edvin Anger tillhör nästa generation” inom svensk skidsport och gjorde i vintras sin debut som senior och fick chansen direkt i Världscupen. Han nådde under sitt första år fem sprintfinaler och var snubblande nära pallen vid flera tillfällen. 

Svenska Olympiska Kommittén meddelade nyligen att han är en av få utvalda att få extra stöd inför kommande OS.

"Han kan stimulera oss"

- Både vi och Edvin har ambitioner att öka takten i våra respektive satsningar och nu stärker vi varandras förutsättningar. Med Edvins starka anknytning till Hedemora är vi väldigt nöjda med att kunna bidra till en ökad trygghet och stimulans i den fortsatta satsningen. I Garpenberg har vi planerad produktion för decennier. Nu bygger vi förutsättningar för framgångar och internationell konkurrenskraft, betonade Klas Nilsson, kommunikationsdirektör vid Boliden. 

Ingen mindre än  Thomas Wassberg låg bakom värvningen av Anger till den klassiska klubben, Åsarna, för tre år sedan. I dag tävlar landslagsåkarna Jens Burman, Moa Lundgren,William Poromaa och Edvin för klubben.

Edvin själv är i dag förväntansfull skidåkare. Han får ett ekonomist stöd bättre än de flesta i skidlandslaget 

-Detkänns underbart, bättre än vad jag vågat drömma om.Jag känner en ekonomisk trygghet och kan ge allt inför och under säsongen. Avtalet täpper tomrummet mellan det bidrag vi får från Skidförbundet och upp till en relevant månatlig lön. Att samarbeta med en av de starkaste aktörerna inom svensk industri som dessutom jobbar på ett hållbart sätt ger dubbel trygghet.

"En genuin person"

Bo Johansson vid Ageniuz Agency är den som har sytt ihop avtalet:

”Det är med glädje och stolthet vi kan presentera samarbetet  med Boliden och den svenska gruvindustrin i symbios. Edvin är en sådan genuin person. Han står stabilt på gården i Hedemora där han har byggt sin enorma fysik, ett ”stenkast” från gruvan i Garpenberg,. 

-Att  vi har ett VM i Falun 2027 skapar ytterligare möjligheter och sedan kan man ha en vision om Edvin i OS på hemmaplan precis när hans karriär ska nå sin peak! 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen