Edvin säkrar sin ekonomi i flera år

Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina. 

- Tanken är att samarbetet ska genomsyra Edvins hela karriär och vara stommen i arbetet mot andra partners inom industrin, säger agenten Bo Johansson.

Edvin Anger på besök vid Boliden Mineral, för att skriva under ett drömkontrakt

Edvin Anger tillhör nästa generation” inom svensk skidsport och gjorde i vintras sin debut som senior och fick chansen direkt i Världscupen. Han nådde under sitt första år fem sprintfinaler och var snubblande nära pallen vid flera tillfällen. 

Svenska Olympiska Kommittén meddelade nyligen att han är en av få utvalda att få extra stöd inför kommande OS.

"Han kan stimulera oss"

- Både vi och Edvin har ambitioner att öka takten i våra respektive satsningar och nu stärker vi varandras förutsättningar. Med Edvins starka anknytning till Hedemora är vi väldigt nöjda med att kunna bidra till en ökad trygghet och stimulans i den fortsatta satsningen. I Garpenberg har vi planerad produktion för decennier. Nu bygger vi förutsättningar för framgångar och internationell konkurrenskraft, betonade Klas Nilsson, kommunikationsdirektör vid Boliden. 

Ingen mindre än  Thomas Wassberg låg bakom värvningen av Anger till den klassiska klubben, Åsarna, för tre år sedan. I dag tävlar landslagsåkarna Jens Burman, Moa Lundgren,William Poromaa och Edvin för klubben.

Edvin själv är i dag förväntansfull skidåkare. Han får ett ekonomist stöd bättre än de flesta i skidlandslaget 

-Detkänns underbart, bättre än vad jag vågat drömma om.Jag känner en ekonomisk trygghet och kan ge allt inför och under säsongen. Avtalet täpper tomrummet mellan det bidrag vi får från Skidförbundet och upp till en relevant månatlig lön. Att samarbeta med en av de starkaste aktörerna inom svensk industri som dessutom jobbar på ett hållbart sätt ger dubbel trygghet.

"En genuin person"

Bo Johansson vid Ageniuz Agency är den som har sytt ihop avtalet:

”Det är med glädje och stolthet vi kan presentera samarbetet  med Boliden och den svenska gruvindustrin i symbios. Edvin är en sådan genuin person. Han står stabilt på gården i Hedemora där han har byggt sin enorma fysik, ett ”stenkast” från gruvan i Garpenberg,. 

-Att  vi har ett VM i Falun 2027 skapar ytterligare möjligheter och sedan kan man ha en vision om Edvin i OS på hemmaplan precis när hans karriär ska nå sin peak! 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.