Trav blir mode via Cleos tolkning

Det här är helgen då trav gäller för 1000 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 
Cleo, Erik Adielsson och hästen "Kapten" från Solvallas travskola. FOTO: Adam Klingeteg

 

I en egen speciell tolkning av sporten har artisten Cleo och stylisten Monika Kichau omvandlat kuskdressar till mode.
- Det känns viktigt att hedra kulturen och kuskarna vars kläder man bär. Inte bara demolera något och ta bort substansen utan lyfta det, fast på vårt sätt. Jag hoppas vi bidrar till att föra arvet vidare till nya generationer och kontexter, fortsätter Nathalie Missaoui (Cleo)
AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. Bolaget propagerar  för spelupplevelser,  hos nästan 1 500 butiker och digitalt  viaatg.se. 
Koncernen hade en total intäkt 2023 på 6 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar, sport och casino den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela överskott går till hästsporten och totalt finansieradesSvensk Travsport och Svensk Galopp med cirka 2,3 miljarder kronor 2023.
 
Men också hur skickligt Cleo och Monika lyckats förvandla travet till något nytt, fräscht och kaxigt. Tillsammans har vi gett en svensk tradition ett helt nytt uttryck och placerat trav i helt nya sammanhang, säger Martina Olsson, ansvarig för marknads PR på ATG.
Den nya kapselkollektionen* består av en lång kappa som kan omvandlas till en kortare jacka och en maxikjol, ett par vida byxor och en matchande bikinitopp. Förutom en pälsdetalj är plaggen helt och hållet skapade utifrån återvunna kuskdressar från travstjärnor som; Jan-Olov Persson, Torbjörn Jansson, Claes Sjöström, Erik Adielsson, Håkan Arvidsson, Jorma Kontio, Stefan Melander, Lutfi Kolgjini, Stall Segerhuva, Jennifer Tillman och Stig H Johansson m.fl
Elitloppshelgen 2024 är ett av Sveriges största idrottsevenemang och alla påverkas av stämningen, kuskar, hästar, spelare. Och uppladdningen har börjat

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.