Påskens golfshow direkt från Augusta

Den sena våren gör att många svenska golfbanor inte är spelbara för påsklediga spelare. Men under påsken är de flesta entusiasterna ändå framför TV:n

 På torsdagseftermiddagen, svensk tid, står som vanligt legendarerna Jack Nicklaus, Gary Player och Tom Watson på första tee och bjuder på en ceremoniell start. Här är en guide till vad som väntar i påskhelgen för alla golfvänner.

Torsdag till söndag avgörs årets första major – US Masters på Augusta National. Och Kanal 9 och Discovery+ sänder med start från 17.00 varje dag. Det innebär dryga sex timmar dagligen, totalt runt 24 timmar. Fore! 

Spektakulära hål har givetvis även Augusta. Tänk dig stunden före ditt inspel på den här ön med green.

Tiger Woods får som alltid ett stort följe. Han vann sensationellt sin femte seger i majorn 2019, något som fick enormt genomslag. Plågad och besvärad av skadorna efter den svåra bilkraschen är det en prestation om han klarar kvalgränsen efter två rundor.

Woods vill alla följa, förstås

Jag vet inte hur många fler (besök) jag har i mig. Det är en så speciell plats. Det betyder så mycket för mig att komma hit, spela på den här banan och bara uppskatta alla minnen jag härifrån, säger Woods.

En annan fråga är hur utbrytarna som valt att spela på LIV-touren tas emot av publiken. Bland de aktuella namnen finns stjärnor och tidigare vinnare som Phil Mickelson, Bubba Watson, Charl Schwartzel, Sergio Garcia, Patrick Reed och Dustin Johnson.

LIV-spelarna fick i december rätt att spela årets första major.

Nordirländaren Rory McIlroy har tidigare gått hårt åt utbrytarna, men tonar ned kritiken.

Jag tycker att den här tävlingen är större än allt det där. Masters, alla fyra majors, står över allt det där bruset och det är så det borde vara den här veckan, säger han.

En enda svensk kvalificerad

Länge fanns runt en handfull svenskar redo att slå ut på första tee, men svensk herrgolf är inte vad den en gång varit. Alex Norén är ensamt blågult inslag på Augusta National.

Hetaste favoriterna

Vem får dra på sig den gröna kavajen på söndag? Det är som alltid många som har kapaciteten att slå riktigt låga scorer. Världsettan Scottie Scheffler vann förra året och ses som en klar segerkandidat. Rory McIlroy och John Rahm är andra favoriter. Cameron Smith, British Open-vinnaren i somras, kan inte räknas bort. Med flera.

Bollar att hålla koll på under torsdagens första runda

14.36: Fred Couples, Russel Henley, Alex Norén

16.18: Tiger Woods, Xander Schauffele, Viktor Hovland

16.42: Jon Rahm, Justin Thomas, Cameron Young

19.24: Matthew Fitzpatrick, Collin Morikawa, Will Zalatoris

19.36: Sam Bennett (amatör), Max Homa, Scottie Scheffler

19.48: Sam Burns, Tom Kim, Rory McIlroy

20.00: Tony Finau, Jordan Spieth, Tommy Fleetwood.

Så följer du tävlingen på tv

Kanal 9 och Discovery+ sänder med start från 17.00 torsdag till söndag. Discovery+ har även specialsändningar som följer vissa bollar och hål.

Fakta

Källor: TT, AP, AFP, Aftonbladet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen