"Jag räddade Hammarby undan konkurs"

”Det är jag som räddat Hammarby”. Med det budskapet går spelaragenten Oliver Cabrera ut i Svenska Dagbladet och menar att han är oförskyllt utsedd till bov i Halleniusaffären. ”Jag räddade Hammarby och nu blir jag smutskastad”.
Annons

- Jag försökte ju rädda Hammarby. De borde säga: bra jobbat att du lyckades sälja honom på tio dagar. De hade inte ett enda konkret bud innan dess. Så upplever jag det. Istället får jag en slägga i huvudet. Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag struntat i det, men jag ångrar ingenting. Det är en bra affär för spelaren och för Hammarby.
Säger Oliver Cabrera som inte förstår varför kritiken har uppkommit.

"Advokatbyrån enda chansen"

Det fanns egentligen noll tid att sälja Linus Hallenius. Klubben var på väg mot konkurs och en affär var enda möjligheten för att rädda verksamheten.

- Dagarna tickade iväg och den 15:e september skulle Hammarbys pengar vara slut. Det gällde att göra allt för att sälja spelaren, och då rekommenderade jag dem att ta kontakt med den här advokatbyrån i Italien.

- CBA känner rätt människor, de kan avgöra om det kan bli en snabb affär eller inte. Det fanns inte en chans att göra ett avslut med klubbarna på fem dagar utan dem. Så fungerar fotbollen. Har jag tre månader på mig är det annorlunda, säger Cabrera till SvD.

"Kan kräva pengar av Hammarby"

Det fanns flera intressenter, men han hävdar att Genoa var den enda klubb som verkligen ville genomföra en övergång. Det blev affär och utan att CBA får några miljoner sedan några i Hammarby Fotboll AB hade motsatt sig ett sådant upplägg.

- De kör över CBA. Jag fick hålla telefonen 30 centimeter från örat när jag berättade att de inte skulle få några pengar, berättar Cabrera.

Representanterna för CBA var oförstående.

- De gjorde ett jättejobb och fick ingen ersättning alls. De gjorde alla avtal, de diskuterade med partners, de har ett förtroende på marknaden. Det är möjligt att den här advokatbyrån kommer att kräva Hammarby på pengar nu. Alternativet är att de blir blåsta på sitt jobb, säger Oliver Cabrera.

"Hammarby är inte blåsta"

Han vill gärna få fram sanningen, i den version han beskriver den.

- Folk i klubben går ut och säger att ”Cabrera har blåst oss på sju miljoner”. Men de borde säga: tack snälla för att du räddade Hammarby i ett år framöver, säger Oliver Cabrera.

Har Hammarby blivit blåsta på sju miljoner?

- Hammarby har inte blivit blåsta på några pengar alls. Självklart inte. Det finns inte på kartan.

En som vet (inte verifierad)

tors, 2010-09-09 17:10

1. Snälla rara Oliver Cabrera!

Snälla rara Oliver Cabrera! Ingen ide att du försöker rentvå ditt namn eller försöka spela oskyldig, alla vet att det är bara pengar du är ute efter, du skiter ju fullständigt i om Hammarby skulle gå i kk eller inte, du fick nu din chans att göra lite stålar, var nöjd med det istället. 1. Att låta en anonym part göra en affär i ett kontrakt är absolut inte seriöst, dessutom kräva 7 miljoner för några samtal. Varför inte gå ut och berätta vilken denna hemliga advokatbyrå är, för om en advokatbyrå är hemlig så får den ju inga kunder...pga att den är hemlig. Detta fattar vem som helst att det är mygel på extremt dålig nivå. 2. Du är redan under utredning för många "skitiga" affärer. 3. Ta det som en man istället och sluta tyck synd om dig själv, Du har nått botten och där kommer du tyvärr få stanna.

Zir P (inte verifierad)

lör, 2010-09-11 10:38

2. Du snackar om "extremt dålig

Du snackar om "extremt dålig nivå", vad ska vi då kalla det att kasta ur sig grova anklagelser utan någon som helst substans och sen inte ens ha ryggrad att underteckna anklagelsen med ett namn... patetiskt och pinsamt, nolla! /Patrick

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.