Här är landslagsspelarnas belöningar

Fotbollslandslaget står inför en avgörande match i EM-kvalet och nu framkommer vilka ekonomiska villkor som gäller för spelarna. Totalt delar stjärnorna på runt 12 miljoner kronor om laget når EM-slutspelet.

Spelarna har också fått igenom kravet att få flyga businessclass till och från landskamper. Däremot får landslagsledningen med förbundskapten Erik Hamrén nöja sig med ekonomiklass.

"Men det är ingen viktig fråga för Erik", deklarerade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och avfärdade kritiken om fördelningen av flygstolar.

Spelarna inte vana vid annat

- Vi har avtal med spelarna som gäller resor och de åker i businessclass. Spelarna är vana vid det i sina respektive föreningar och jag skulle tro att det gäller spelarna i de flesta andra landslag i världen också.

- Men jag tycker inte att det finns skäl till att Fotbollförbundet ska betala för en businessclass-biljett för mig när jag ska åka till Aten till exempel, säger Lagrell till Expressen.

- Jag åker som när jag åker privat, alltså turistklass.

700 000 kr till varje spelare - om...

Om nu landslaget i flygande fart når EM-slutspelet väntar en belöning på nära 700 000 kronor för de som har spelat mest.

Uefa belönar de länder som kommer till Polen och Ukraina 2012. Vid EM-slutspelet 2004 utbetalades 40 miljoner till varje förbund. Vid mästerskapet 2009 i Schweiz/Österrike gällde 72 miljoner och om två år lär belöningen hamna på uppemot 100 miljoner.

Det är mot den bakgrunden som förhandlingen om individuell ersättning sker mellan förbundet och spelarna. I våras var det dags igen.

- Förhandlingarna var inget större problem. Vi missade VM-slutspelet och det innebar lägre intäkter för förbundet. Så det var okej att ligga på ungefär samma nivå som tidigare, säger spelarrepresentanten Anders Svensson till Sportbladet.

- Vi kom överens, men vad avtalet innehåller behåller vi för oss själva. Det har aldrig varit svårt att träffa de här avtalen tack vare att det finns ett stort samförstånd från båda parter, säger landslagschefen Lars Richt.

Här är landslagets lönetrappa

Avtalet kommer att kosta förbundet runt 12 miljoner kronor enligt en lönetrappa:

15 000 kr får varje spelare som är uttagen till en match.

40 000 kr tillkommer vid seger.

20 000 kr för oavgjort på bortaplan.

Bonus baserad på antalet åskådare.

Guldbonus om landslaget når EM.

Spelarna har också en extra ersättning om de utför reklamuppdrag för förbundet.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.