Från konkurs till miljonsponsring

Den anrika hockeyklubben var på väg att gå under. Men en omfattande räddningskampanj slutade med att Björklöven överlever och drygt sex månader har de skulderna på 14,5 miljoner förbytts till ett plusresultat – om än inte längre i Allsvenskan.
Annons

Björklöven har tagit sig ur stålbadet och från och med kommande vecka kan man andas frisk luft igen, som ett skuldfritt lag, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Från konkurshot till plusresultat

Björklöven försattes den 21 april i konkurs som senare hävdes.

- I veckan blir vi skuldfria och har dessutom en bra kassa, berättade nye ordförande Bertil Hammarstedt på en pressträff där föreningen presenterade sin affärsplan för de kommande fem åren.

Avgörande för att minus blev plus var Balticgruppens sponsring. Av 4,5 miljoner kronor gick 500 000 kronor till spelarbudgeten och 1,5 miljoner till att få bort de sista skulderna.

Direkt tillbaka till allsvenskan

- Jag tror inte vi tillräckligt uppskattar de här pengarna från Balticgruppen ännu, jag tror de gör att många andra företag vill vara med på resan också. Krister (Olsson, Balticgruppens starke man) brukar inte kasta ut pengar, just att man visat förtroende för oss tror jag underlättar mycket.

Målsättningen är att omgående nå allsvenskan igen, det skulle ytterligare ge intresse och stöd.

- Självklart är A-laget viktigt för hela verksamheten. Det är roligare för publiken att se ett vinnande lag, det visar inte minst helgens siffror där vi, trots att det var allhelgona, hade över 1 700 i publiken i båda matcherna. Vi har nått första etappen, nu ska vi gå vidare och använda pengarna på rätt sätt inför framtiden.

130 miljoner om sex år

Optimismen är nu så stor att man till och med börjar prata om elitserien igen. 2015 ska man vara där, står det i affärsplanen.

- Alla som håller på med elitidrott måste sikta uppåt. Målet är klart, det återstår mycket hårt jobb, men nu kan vandringen börja säger styrelseledamot Johan Björk, initiativtagaren till räddningsoperationen.

Planen anger att 2016 ska klubben ha ett publiksnitt på 5 500 personer och en omsättning på 130 miljoner.
 

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.