Stjärnan bedrog sin sponsor

Sponsorn gav henne möjlighet till en ny karriär. Men den ”kända idrottsprofilen” förskingrade pengar från försäkringsbolaget. När det nu också framkommer att personen har haft stora alkoholproblem väljer förra simmarstjärnan Emma Igelström att träda fram.

VM- och EM-guld, världsrekord och meriter i mängd, expertkommentator i media och hyllad för sin ambition och framgång.

"Jag verkligen skäms"

Ändå blev Emma Igelströms liv så annorlunda. Tidigare har hon berättar om sin kamp mot ätstörningar 2004. Nu framkommer att hon har lurat sitt företag på pengar och haft stora problem med alkohol.

- Det här hände när jag var som sjukast i höstas och jag kan ärligt säga att jag inte vet varför jag gjorde det och det är någonting jag verkligen ångrar och skäms över, säger Emma Igelström i en intervju i GP.

- Men jag är glad att jag var på behandlingshem när polisen ringde. Jag behövde verkligen all hjälp jag kunde få med att konfrontera mina handlingar.

Vill berätta med egna ord

- Nu har jag berättat om det för min familj och jag behöver lägga det här bakom mig och gå vidare. Och jag vill berätta om det med mina egna ord när det nu kommer ut, säger hon till GP.

När det nyligen avslöjades att ”en känd idrottsprofil” hade förskingrat drygt 41 000 kronor förblev namnet hemligt i bara några dagar.

Nu erkänner Emma Igelström att när hon var provanställd på ett försäkringsbolag lät hon förflytta fyra klienters investerade pengar till sitt eget personliga konto i november i fjol. I mars upptäcktes hennes beteende och hon blev polisanmäld av företaget.

Hon erkände direkt

Emma Igelström erkände direkt och det innebar att hon slapp åtal och rättegång, men fick ett strafföreläggande med böter om 3 000 kronor. Hennes skuld till försäkringsbolaget är nu reglerad.

31-åriga Emma Igelström har i ett par år haft svårt att låta bli spriten.

- Nu har jag varit nykter i sex månader och har nyligen tillbringat 4,5 månad på ett behandlingshem i Malmö. I höstas, när jag mådde som sämst, hade jag tankar på att ta mitt liv.

"Ett jävla helvete"

- Det har varit ett sådant jävla helvete, men med hjälp av personalen och mina medpatienter på behandlingshemmet har jag fått ett djupare svar på varför jag har mått som jag har gjort under i stort sett hela mitt liv, säger Emma Igelström till GP.

- Jag har en beroendepersonlighet och det tar sig uttryck i träning, bantning, jobb eller vad som helst. Det är ingenting jag skäms över längre, jag är snarare stolt över att jag vågat ta tag i mina problem och får den hjälp jag behöver.

- Jag är evigt tacksam för den hjälp jag har fått på behandlingshemmet. Om jag inte kommit in där hade jag nog inte levt i dag. Varje dag är fortfarande en kamp och jag lovar mig själv att fortsätta kämpa.

- Jag ljuger inte för mig själv längre, jag har inte den marginalen. Men jag dömer inte mig själv så hårt längre och försöker inte leva upp till andras förväntningar. Jag försöker lära mig att vara nöjd och få stabilitet över tid, något jag aldrig har haft.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.