Näslund fick 8 miljoner för sommarstugan

8 miljoner kronor fick Markus Näslund till slut för sitt hus vid havet i Gullvik utanför Örnsköldsvik. Affärsmannen Jörgen Schulze slog till och är nöjd, vilket han han tror att Markus Näslund också är.

Köpet bestod av två fastigheter i Gullvik norr om Örnsköldsvik. Och det är ett läckert ställe.

Bra affär för både köpare och säljare

186 kvadratmeter i boyta fördelat på sju rum, lusthus, jaccuzzi utomhus, gym med spa-avdelning och egen pir och sandstrand vid havet. Det fattas inget. Inte heller en prislapp.

Näslund och Schulze enades till slut om 8 miljoner kronor.

- Det här är ett fint ställe och när Markus accepterade mitt bud, så blev det nog en bra affär för både säljare och köpare. Nu har jag även fått en signerad tavla honom att ha i gymmet, säger Jörgen Schulze till Örnsköldsviks Allehanda.

Bygger hos Foppa

Han berättar hur han fastnade för Gullvik redan när han kom dit på moped som 15-åring.

- Då tänkte jag att det skulle vara mysigt att bo där någon gång. När jag var 25 köpte jag sedan första sommarstugan och sedan har jag köpt något grannhus och även några tomter. Men nu kan jag lova att jag ska sälja bort en del.

Fast han ska bygga ett vinterhus i Veckefjärden, där Peter Foppa Forsbergs golfbana är belägen. Passande eftersom JörgenSchulze planerar att börja spela golf.

Garaget större än huset

Han är ägare till Maluxgruppen med 120 anställda i elva bolag. Pappan startade verksamheten 1972 och sedan har det skett en stadig expansionen.

Markus Näslund har bott i ett halvår i sin nya villa i Bodum utanför Örnskölsvik. Där är bara garaget större än kåken i Gullvik. 215 kvm mot 186.

Sedan har han och familjen ett bostadshus om 750 kvm.  Med ypperligt sjöläge vid Bonässund ligger den vackra boningen med vit fasad ochv svart tak.

Bocaj (inte verifierad)

mån, 2011-11-07 17:59

1. Nya spelare

Ska Näslund använda köpeskillingen till att köpa nya spelare i Modo? Verkar behövas.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.