Näslund fick 8 miljoner för sommarstugan

8 miljoner kronor fick Markus Näslund till slut för sitt hus vid havet i Gullvik utanför Örnsköldsvik. Affärsmannen Jörgen Schulze slog till och är nöjd, vilket han han tror att Markus Näslund också är.

Köpet bestod av två fastigheter i Gullvik norr om Örnsköldsvik. Och det är ett läckert ställe.

Bra affär för både köpare och säljare

186 kvadratmeter i boyta fördelat på sju rum, lusthus, jaccuzzi utomhus, gym med spa-avdelning och egen pir och sandstrand vid havet. Det fattas inget. Inte heller en prislapp.

Näslund och Schulze enades till slut om 8 miljoner kronor.

- Det här är ett fint ställe och när Markus accepterade mitt bud, så blev det nog en bra affär för både säljare och köpare. Nu har jag även fått en signerad tavla honom att ha i gymmet, säger Jörgen Schulze till Örnsköldsviks Allehanda.

Bygger hos Foppa

Han berättar hur han fastnade för Gullvik redan när han kom dit på moped som 15-åring.

- Då tänkte jag att det skulle vara mysigt att bo där någon gång. När jag var 25 köpte jag sedan första sommarstugan och sedan har jag köpt något grannhus och även några tomter. Men nu kan jag lova att jag ska sälja bort en del.

Fast han ska bygga ett vinterhus i Veckefjärden, där Peter Foppa Forsbergs golfbana är belägen. Passande eftersom JörgenSchulze planerar att börja spela golf.

Garaget större än huset

Han är ägare till Maluxgruppen med 120 anställda i elva bolag. Pappan startade verksamheten 1972 och sedan har det skett en stadig expansionen.

Markus Näslund har bott i ett halvår i sin nya villa i Bodum utanför Örnskölsvik. Där är bara garaget större än kåken i Gullvik. 215 kvm mot 186.

Sedan har han och familjen ett bostadshus om 750 kvm.  Med ypperligt sjöläge vid Bonässund ligger den vackra boningen med vit fasad ochv svart tak.

Bocaj (inte verifierad)

mån, 2011-11-07 17:59

1. Nya spelare

Ska Näslund använda köpeskillingen till att köpa nya spelare i Modo? Verkar behövas.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.