Privat företag ska sälja Öster

Öster har tagit det unika beslutet att lägga ned sin marknadsavdelning och ge uppdraget att skaffa sponsorer till ett privat företag. "De får en ersättning och då förväntar vi oss att få in en viss summa", säger Claes Löfgren, ordförande i Öster.
Annons

Beslutet har tillkommit efter årets ekonomiska motgångar. Sponsorintäkterna blev inte alls i den nivå som klubben hade hoppats. Det innebär att klubben tappar flera miljoner jämfört med budget.

Konkurrens av Lakers

Nu väntar spel i Superettan och därtill på en ny stadion, Myresjöhus Arena, och då krävs betydligt bättre intäkter. Därför har styrelsen beslutat om en radikal omorganisering.

- Detta är en nödvändig förändring för att nå de avsevärt högre sportsliga och kommersiella mål som sätts i och med att vi kommer att ta en ny arena i besittning, säger Claes Löfgren till Smålands-Posten.

Öster känner av konkurrensen av Växjö Lakers vars avancemang till hockeys elitserie har lockat många sponsorer.  I kampen om företagens intresse ska nu icmedia.se AB med Hanna Berkesi som projektansvarig.

Utsedd till bäste säljare

- Mitt fokus kommer att ligga på att sälja genom att skapa goda relationer och stärka intresset för Öster och dess redan starka varumärke, säger hon ett i ett pressmeddelande.

Hanna Berkesis bakgrund passar för uppdraget då hon under sin tid som UF-företagare utsågs till ”Sveriges bästa säljare”. Hon har också utsetts till Procivitas ”Bästa ekonom” 2007-2010. Hanna är född och uppvuxen i Växjö och har förutom ekonomstudier på Procivitas också flera års erfarenhet av olika typer av försäljning.

Icmedia.se är ett nystartat Växjöföretag med delägarna, vd:n Fredrick Göthberg och Lars Håkansson.

Riksidrottsförbundet har svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.