Hasse Borg håller tyst om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic uppger i sin bok att Hasse Borg, Malmö FF:s dåvarande sportchef, bar sig synnerligen märkligt åt vid övergången till Ajax. Borg hade till och med lurat Zlatan på pengar. Nu kommenterar Borg uppgifterna för första gången,

Hasse Borg ger dock inga detaljer utan konstaterar: ”Jag läser med ett leende på läpparna”, säger han om uppgifterna i media där Zlatan har citerats och kritiserat Borg massivt.

Ska läsa boken nån gång

- Jag sysslar med annat och har lagt det där bakom mig. Nu läser jag andra saker, säger Borg.

- Men jag kommer säkert att läsa boken någon gång. Nu har jag inte hunnit med det bara.

Hasse Borg var inte bara sportchef i Malmö FF utan också Zlatans mentor. När Ajax tog kontakt och förhandlingarna slutade med en övergång tjänade MFF pengar som ingen annan svensk klubb har gjort på en spelarförsäljning. Det ska ha rört sig om så mycket pengar som 81 miljoner kronor.

Zlatan skoningslös

Zlatan Ibrahimovic är i boken skoningslös mot Hasse Borg och hans sätt att då utnyttja affären.

De två har möts en enda gång sedan Zlatan lämnade Sverige. Det skedde i en hiss och Zlatan har själv beskrivit möte som iskallt. 

- Det är som det är. Under alla år har jag inte kommenterat uppgifter och gör inte det nu heller, säger Borg nu till Sportbladet.

Väljer som de flesta tystnad

- Jag sitter på fakta, och många med mig, och som du märkt väljer de flesta att inte kommentera något.

Efter säsongen 2009 slutade han som sportchef men stannade som konsult till den 31 augusti i fjol. Han njuter av ledigheten och säger.

- Jag ska vara helt ledig i några månader. Nu njuter jag av livet.

Mötet i hissen

Så här skriver Zlatan i sin sin bok om mötet med Hasse Borg i en hiss:
”Vi möttes i en hiss för några år sedan. Det var i Ungern. Jag var där med landslaget, och klev in i hissen, och på fjärde våningen stannade vi och då från ingenstans kom han in. Han var i stan på någon fjäskresa, och höll på att knyta sin slips och så såg han mig. Hasse är mycket: ’Tjena, tjena, hur är läget?’, den stilen, och han sa något sånt och sträckte fram sin hand. Han fick inte en rörelse tillbaks, ingenting, bara iskyla och svarta ögon och självklart, han blev helt nervös. Han bara stod där, psykad, och jag sa inte ett ord. Jag stirrade ut honom, och nere i lobbyn gick jag ut helt kyligt och lämnade honom bakom mig. Det är vårt enda möte sen dess, så nej, jag glömmer inte. Hasse Borg är en person jag kan dela i två delar.”

Farid (inte verifierad)

ons, 2012-02-15 18:03

1. En inspirerande bok

Hasse är tyst för han har inget annat o säga, samtidigt gjorde han sitt jobb och såg ett guldklipp framför sej. den största sverige någonsin sett. båda gjorde rätt, att Hasse gjorde som han gjorde och Zlatan kan rättfärdigat skriva/säga det han sagt. Man lär sej av misstagen zlatchkoo...

Sven (inte verifierad)

sön, 2014-08-10 01:09

2. Hasse Borg snor åt sig.

Som Malmöbo och Malmö supporter .... Hasse Borg gjorde en hel del bra för Malmö FF. Men Zlatan affären var onekligen en svart dag för Malmö . Inget som vi som håller på MFF är stolta över. Han tog helt enkelt chansen att sno åt sig ett antal miljoner som inte var hans. Därför är han också helt bort från fotbollen och rampljuset numera.Han är iskall på den marknaden. Jag skulle vilja fråga Hasse...var det värt det. Om inte så borde han tänkt på sin familj som får skämmas för hans girighet. Senare har Malmö vilket MFF sen erkände och ersatt Zlatan med 2 miljoner. Vilket visar att Hasse Borg blåste Zlatan.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.