Sebastian och Messi i samma reklamfilm

Från uppväxten på Tunavallen i Eskilstuna till att vara ett affischnamn world wide med Pepsi och kompisar som Leo Messi, Didier Drogba, Frank Lampard, Sergio "Kun" Agüero och Fernando Torres. Nog är tillvaron förändrad för Sebastian Larsson.

Det är nog till och med så att han kunde jämka lite på kraven när det blev aktuellt att diskutera arvodet från Pepsi när förslaget kom från det globala dryckesföretaget.

Kunde nog pruta lite

Att bli en i den här stjärnsamlingen blir om inte annat något att berätta för barnbarnen i framtiden.
Pepsi lanserar den musikdrivna kampanjen “Football Remixed”. Här ska det bästa av två världar kombineras - fotboll och musik.

I Pepsis laguppställning finns redan bland andra Lionel Messi, Didier Drogba, Fernando Torres och Frank Lampard.

Nu värvar företaget, förutom Sebastian Larsson, även Jack Wilshere, Sergio ”Kun” Agüero och välkände DJ:n Calvin Harris som ska göra kampanjens soundtrack. Själva filmen ska fånga fotbollens gnista och tempo med musikens energi, rytm och passion.

- Ett bra varumärke med en historia av att jobba med stora fotbollsspelare så jag är väldigt glad, säger Sebastian Larsson som tycker att det här reklamjobbet är något alldeles extra.

Messi gillar musik och dryck

Messi har Pepsi lyckats behålla i fem år.

- Att kombinera fotboll med den här typen av musik fungerar väldigt bra. Musiken har alltid varit en stor del av spelet så det här känns naturligt, säger Messi.

2012 års globala kampanj kommer att omfatta TV-reklam, PR-aktiviteter, en digital kampanj såväl som annonser i butiker.

- Fotboll och musik ligger i Pepsis DNA. 2010 års kampanj var en stor framgång för vårt fotbollsprogram i och med låten “Pepsi Oh Africa anthem”. Både musik och fotboll skapar spänning, passion och upprymdhet till fans världen över, säger Sofia Gullholm, Nordisk marknadschef på Pepsi.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.