Golfspelare betalar för antalet ronder

Här kommer en ny modell i försöken att hitta rätt betalningsmetod för golfspelare. Från och med nästa säsong ska medlemmarna betala beroende på hur mycket de spelar. De ska alltså betala efter antal ronder.
Den golfspelare som spelar mycket ska också betala därefter, är det meningen på Nynäshamns GK.Foto: Linda Forsell, Scanpix


En icke så liten kategori golfspelare är de som varje år lever på hoppet ”att nu minsann, nu ska de börja spela mer golf” och därför betalar fullt medlemspris. En dag inser de att nu får det vara nog och är det många som kommer till samma beslut uppstår problem i klubbarna.

Söker rättvisare modell

Sedan finns gruppen som spelar väldigt mycket, kanske över 100 ronder på ett år. Deras golf blir billig för dem själva, men de borde kanske göra rätt för sig i större utsträckning.

Med det här i minnet skapade Nynäshamns GK en ny modell. En annorlunda betalningssätt som styrelsen tror på ett som ett mera rättvist betalningssystemet, enligt golf.se.

Det ska finnas 14 medlemskapsvarianter från 2013. ”Knatte” (barn, 0-10 år) spelar gratis medan”VIP” spelar obegränsat på stora banan för 6 900 kronor.

Slopade vardagsmedlemskapet

Varianterna består utav  bl a Mini (10 ronder, 3 300 kr), Midi (20 ronder, 5 300 kronor) och Max (40 ronder, 6 100 kronor).

- Dessutom har vi infört ”pantermedlemskap”, för de som är 70 plus, säger klubbchef Ingela Tisén till Svensk Golf.

- Vi slopade vardagsmedlemskapet, och införde det här nya medlemskapet i stället. Det är som VIP, med rabatt. Det kostar 5 100 kronor.

Tidigare kostade full spelrätt 5 200 kronor per år.

9-hålsspelarna ett problem

Ett begynnande problem är 9-hålsspelet. Här har man ännu inte funnit någon bra lösning.

Nynäshamn har undersökt medlemarna vanor. 1 650 medlemmarna gör i snitt 18 ronder per år. Men 400 spelar fem ronder eller mindre per säsong.

- Vi ser redan hur den här gruppen börjar se över sina utgifter i förhållande till sitt spel. Antalet passiva medlemmar och antalet greenfeemedlemmar har ökat. Våra medlemstal går stadigt uppåt, men klubbens intäkter minskar. Det måste vi göra någonting åt, säger hon.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.