Golfspelare betalar för antalet ronder

Här kommer en ny modell i försöken att hitta rätt betalningsmetod för golfspelare. Från och med nästa säsong ska medlemmarna betala beroende på hur mycket de spelar. De ska alltså betala efter antal ronder.
Den golfspelare som spelar mycket ska också betala därefter, är det meningen på Nynäshamns GK.Foto: Linda Forsell, Scanpix


En icke så liten kategori golfspelare är de som varje år lever på hoppet ”att nu minsann, nu ska de börja spela mer golf” och därför betalar fullt medlemspris. En dag inser de att nu får det vara nog och är det många som kommer till samma beslut uppstår problem i klubbarna.

Söker rättvisare modell

Sedan finns gruppen som spelar väldigt mycket, kanske över 100 ronder på ett år. Deras golf blir billig för dem själva, men de borde kanske göra rätt för sig i större utsträckning.

Med det här i minnet skapade Nynäshamns GK en ny modell. En annorlunda betalningssätt som styrelsen tror på ett som ett mera rättvist betalningssystemet, enligt golf.se.

Det ska finnas 14 medlemskapsvarianter från 2013. ”Knatte” (barn, 0-10 år) spelar gratis medan”VIP” spelar obegränsat på stora banan för 6 900 kronor.

Slopade vardagsmedlemskapet

Varianterna består utav  bl a Mini (10 ronder, 3 300 kr), Midi (20 ronder, 5 300 kronor) och Max (40 ronder, 6 100 kronor).

- Dessutom har vi infört ”pantermedlemskap”, för de som är 70 plus, säger klubbchef Ingela Tisén till Svensk Golf.

- Vi slopade vardagsmedlemskapet, och införde det här nya medlemskapet i stället. Det är som VIP, med rabatt. Det kostar 5 100 kronor.

Tidigare kostade full spelrätt 5 200 kronor per år.

9-hålsspelarna ett problem

Ett begynnande problem är 9-hålsspelet. Här har man ännu inte funnit någon bra lösning.

Nynäshamn har undersökt medlemarna vanor. 1 650 medlemmarna gör i snitt 18 ronder per år. Men 400 spelar fem ronder eller mindre per säsong.

- Vi ser redan hur den här gruppen börjar se över sina utgifter i förhållande till sitt spel. Antalet passiva medlemmar och antalet greenfeemedlemmar har ökat. Våra medlemstal går stadigt uppåt, men klubbens intäkter minskar. Det måste vi göra någonting åt, säger hon.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.