Golfspelare betalar för antalet ronder

Här kommer en ny modell i försöken att hitta rätt betalningsmetod för golfspelare. Från och med nästa säsong ska medlemmarna betala beroende på hur mycket de spelar. De ska alltså betala efter antal ronder.
Den golfspelare som spelar mycket ska också betala därefter, är det meningen på Nynäshamns GK.Foto: Linda Forsell, Scanpix


En icke så liten kategori golfspelare är de som varje år lever på hoppet ”att nu minsann, nu ska de börja spela mer golf” och därför betalar fullt medlemspris. En dag inser de att nu får det vara nog och är det många som kommer till samma beslut uppstår problem i klubbarna.

Söker rättvisare modell

Sedan finns gruppen som spelar väldigt mycket, kanske över 100 ronder på ett år. Deras golf blir billig för dem själva, men de borde kanske göra rätt för sig i större utsträckning.

Med det här i minnet skapade Nynäshamns GK en ny modell. En annorlunda betalningssätt som styrelsen tror på ett som ett mera rättvist betalningssystemet, enligt golf.se.

Det ska finnas 14 medlemskapsvarianter från 2013. ”Knatte” (barn, 0-10 år) spelar gratis medan”VIP” spelar obegränsat på stora banan för 6 900 kronor.

Slopade vardagsmedlemskapet

Varianterna består utav  bl a Mini (10 ronder, 3 300 kr), Midi (20 ronder, 5 300 kronor) och Max (40 ronder, 6 100 kronor).

- Dessutom har vi infört ”pantermedlemskap”, för de som är 70 plus, säger klubbchef Ingela Tisén till Svensk Golf.

- Vi slopade vardagsmedlemskapet, och införde det här nya medlemskapet i stället. Det är som VIP, med rabatt. Det kostar 5 100 kronor.

Tidigare kostade full spelrätt 5 200 kronor per år.

9-hålsspelarna ett problem

Ett begynnande problem är 9-hålsspelet. Här har man ännu inte funnit någon bra lösning.

Nynäshamn har undersökt medlemarna vanor. 1 650 medlemmarna gör i snitt 18 ronder per år. Men 400 spelar fem ronder eller mindre per säsong.

- Vi ser redan hur den här gruppen börjar se över sina utgifter i förhållande till sitt spel. Antalet passiva medlemmar och antalet greenfeemedlemmar har ökat. Våra medlemstal går stadigt uppåt, men klubbens intäkter minskar. Det måste vi göra någonting åt, säger hon.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.