Fyndigt initiativ av Vasaloppet

De är rätt påhittiga där uppe i Mora. En bild, fyra personer, en lucka – vad i jösse namn handlar det om? Jo, jakten på en ny huvudsponsor i Vasaloppet.

 

Beröm för kreativiteten i en omvända jakt på sponsor!

Alecta backar nämligen ur Vasaloppet efter sju år. En tongivande och aktiv sponsor finner skäl till att säga ”nej, tack” till en fortsättning.

Ta tillfället!

Häpp, säger man inom Vasaloppet, och klurar på hur man nu ska agera. Nog för att det finns åtskilliga företag som har visat intresse. Men ingen självklar och kanske är det stunden som ger möjligheter.

”Det borde vi tala om för omvärlden. Man vet aldrig vad det kan leda till. Vi kanske hittar något företag som vi kanske aldrig tänkte på om vi själva skulle leta aktivt”, sa någon och fick gehör.

Och framför allt – de övriga huvudsponsorerna hade inget erinra mot förslaget. IBM, Stadium, Preem och Volkswagen gav klartecken och sa bara – kör!

Fyndig text

Så vid målportalen i Mora radade Kicki Adelby, projektledare IBM, du, Patrizia Nilsson, sponsorchef Stadium, Marie Bark, marknadschef Preem och Annika Stenlund, marknadschef Volkswagen, upp sig för fotografering.

Bilden var klar, någon skrev en fyndig text med bl a ”Vill du kliva in mellan Kicki och Patrizia? För första gången på sju år söker ett av världens mest populära idrottsevenemang ny huvudsponsor. Vi som varit med ett tag vet att det är en unik möjlighet”

Och så trycktes annonsen in i Dagens Industri.

Håll oss informerade!

Vd Anders Selling måste känna sig riktigt nöjda. 

”Under vår tid har Vasaloppet växt och lockar idag drygt 100 000 deltagare till Dalarna för att åka skidor, springa eller cykla. Inget av detta hade varit möjligt utan ett nära samarbete med oss och andra samarbetspartners. Tillsammans sporrar vi varandra att tänka i nya banor och förbättra upplevelsen för deltagarna”.

Lova oss, Anders, att hålla IA och våra läsare informerade om den annorlunda jakten på sponsorer. Det här ett bevis av allt flera på ett nytt sponsorlandskap. Det vill vi veta mera om.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.