"Föreningen ska kännas modern"

För fjärde säsongen i rad redovisar Leksands IF ett positivt resultat.  2022-2223 var sportsligt en besvikelse, en slutlig åttonde plats i tabellen och utslaget av Rögle i play in.

 Bokslutet lämnar ett plus på 4.1 miljoner för hela koncernen, ett resultat i nivå med säsongen 2221-2022 som gav  ett plus på 4,0 miljoner.

Vd. Anders Hedblom kan redovisa en god omsättnings utveckling. Totalt för säsongen 183,7 miljoner att jämföras men föregående säsongs siffror, 160,2 miljoner.

Det egna kapitalet uppgår till 29,9 miljoner kronor.

-Vi vill etablera oss på en hög nivå, både vad gäller organisation och våra lag. Vi har under säsongen, som alla andra SHL-lag haft stora kostnadsökningar men kunnat parera dessa efter ett effektivt budgetarbete, säger Anders Hedblom inför kommande årsmöte, den 26 juni.

Till ny ordförande föreslås Kajsa Rosén, 49 år och affärsenhetschef för Sweco Järnväg med 700 anställda. Hon är gift med Roger, tidigare elitspelare och tillsammans har de sonen Isak Rosén, 20 år, och en svensk ishockeys största talanger. Han är vald av NHL-laget Buffalo Sabres och spelade hela förra säsongen i farmarlaget Rochester Americans.

Kajsa Rosén blir föreningens första kvinnliga ordförande. I styrelsen ingår ytterligare tre kvinnor.  Medvetna val för att föreningen, och koncernen, ska kännas modern och mer attraktiv, skriver valberedningens ordförande Sakarias Winberg på föreningens hemsida.

Hon ersätter Claes Bergström som innehaft klubban i fem år, men nu träder tillbaka.

Vad gäller lagbygget har sportchefen Thomas Johansson tagit in två med tydlig Djurgårds-koppling, Thomas har själv en stark anknytning till DIF. Ny andre tränaren är Charles ”Challe” Berglund och ny forward är Luka Vejdemo, 27 år som inte ville tillbringa ännu en säsong i Hockeyallsvenskan.

 Tillbaka i Leksand är kanadensaren Max Véronneau, 27 år förra säsongen utlånad till NHL laget San Josés organisation.  Från finska Helsingfors HIFK kommer backen Eddie Larsson. Ny målvakt bakom Mantas Armalis är Filip Larsson tidigare Kristianstad.

På förlustsidan märks bland annat finske Mikael  Ruhomaa som har valt spel i nya SH-laget Modo.

Kvinnor tar för övrig allt större plats i svensk ishockey.

 Vid ligaorganisationen SHL:s årsmöte på tisdagen valdes Jennie Isberg, ordförande i Växjö Lakers , in som första kvinnliga ledamot i styrelsen. Hon ersätter Anders Olofsson, Luleå. Vd. för SHL är sedan flera år tillbaka Jenny Silfverstrand är sedan 2020 vd. för SHL.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu har beskedet kommit. Riksidrottsförbundet tilldelas 200 miljoner för att idrotten ska nå ungdomar via förbättrade idrottsanläggningar och samtidigt ska pengarna användas till att stärka fritidskortets introduktion.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.