"Föreningen ska kännas modern"

För fjärde säsongen i rad redovisar Leksands IF ett positivt resultat.  2022-2223 var sportsligt en besvikelse, en slutlig åttonde plats i tabellen och utslaget av Rögle i play in.

 Bokslutet lämnar ett plus på 4.1 miljoner för hela koncernen, ett resultat i nivå med säsongen 2221-2022 som gav  ett plus på 4,0 miljoner.

Vd. Anders Hedblom kan redovisa en god omsättnings utveckling. Totalt för säsongen 183,7 miljoner att jämföras men föregående säsongs siffror, 160,2 miljoner.

Det egna kapitalet uppgår till 29,9 miljoner kronor.

-Vi vill etablera oss på en hög nivå, både vad gäller organisation och våra lag. Vi har under säsongen, som alla andra SHL-lag haft stora kostnadsökningar men kunnat parera dessa efter ett effektivt budgetarbete, säger Anders Hedblom inför kommande årsmöte, den 26 juni.

Till ny ordförande föreslås Kajsa Rosén, 49 år och affärsenhetschef för Sweco Järnväg med 700 anställda. Hon är gift med Roger, tidigare elitspelare och tillsammans har de sonen Isak Rosén, 20 år, och en svensk ishockeys största talanger. Han är vald av NHL-laget Buffalo Sabres och spelade hela förra säsongen i farmarlaget Rochester Americans.

Kajsa Rosén blir föreningens första kvinnliga ordförande. I styrelsen ingår ytterligare tre kvinnor.  Medvetna val för att föreningen, och koncernen, ska kännas modern och mer attraktiv, skriver valberedningens ordförande Sakarias Winberg på föreningens hemsida.

Hon ersätter Claes Bergström som innehaft klubban i fem år, men nu träder tillbaka.

Vad gäller lagbygget har sportchefen Thomas Johansson tagit in två med tydlig Djurgårds-koppling, Thomas har själv en stark anknytning till DIF. Ny andre tränaren är Charles ”Challe” Berglund och ny forward är Luka Vejdemo, 27 år som inte ville tillbringa ännu en säsong i Hockeyallsvenskan.

 Tillbaka i Leksand är kanadensaren Max Véronneau, 27 år förra säsongen utlånad till NHL laget San Josés organisation.  Från finska Helsingfors HIFK kommer backen Eddie Larsson. Ny målvakt bakom Mantas Armalis är Filip Larsson tidigare Kristianstad.

På förlustsidan märks bland annat finske Mikael  Ruhomaa som har valt spel i nya SH-laget Modo.

Kvinnor tar för övrig allt större plats i svensk ishockey.

 Vid ligaorganisationen SHL:s årsmöte på tisdagen valdes Jennie Isberg, ordförande i Växjö Lakers , in som första kvinnliga ledamot i styrelsen. Hon ersätter Anders Olofsson, Luleå. Vd. för SHL är sedan flera år tillbaka Jenny Silfverstrand är sedan 2020 vd. för SHL.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Vinnaren tar hem en check på cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).

Spelarna på PGA-tourens finaltävling Atlanta i Georgia börjar bli lite trötta på allt snack runt pengarna, även om ingen kan förneka att en kvarts miljard vore välkommen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Den tolfte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Malin Svensson från Bjärnum vann 100 000 kronor. Farstorps GoIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även dem med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet. 

TV4 ochSVT tar armkrok och gör gemensam sak. de köper rättigheterna till fyra OS med start vintern 2026 i Milano Cortina 2026 och  till och med Brisbane 2032

Det är en jätteaffär, men chferna såg väl TV-sändningarna från Paris och blev smittade av euforin och entusiasmen hos TV-personal, funktionärer och deltagare. Inte minst tittarnas förtjusning ochuppskattning sånär som ett antal kritiker 

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.