”Det enda vi sett är fakturor”

”Tidigare har vi använt oss av svenska så kallade gräsexperter, men resultaten har uteblivit och det enda vi sett är fakturor och bakljusen på deras bilar”, menar Gamla Ullevis arenachef, Jonas Georgsson.

Gamla Ullevi i Göteborg har i år kunnat erbjuda en riktigt bra gräsmatta och fotbollslagen har uppskattat underlaget efter flera år med bekymmer.

30 miljoner i underskott

Kostnaden är omfattande och arenan visar ett underskott om 30 miljoner kronor.

- Nu har vi nöjda kunder och det spelas bättre fotboll, säger arenachefen Jonas Georgsson till GP.

Men pengarna rullar också. Fjolårets underskott blev 18 miljoner kronor. Nu är minuset uppe i 30 miljoner.

Därför togs beslutet

- Fast då skall man veta att ökade räntekostnader står för cirka 8-9 miljoner kronor, påpekar Jonas Georgsson.

Beslutet om att engagerad det brittiska företaget, The Sports Turf Research Institute, (Stri), var oundvikligt.

- Skulle vi inte ha tagit den kostnaden hade vi behövts byta torv tre, fyra gånger per år och varje tillfälle kostar drygt 2 miljoner kronor, säger Jonas Georgsson.

Dubbelt så många matcher

Han betonar det faktum att det spelas runt 60 matcher varje år på Gamla Ullevi, jämfört med en arena i Premier League där ett lag spelar 25-30 matcher på samma arena under en säsong.

- Tidigare har vi använt oss av svenska så kallade gräsexperter, men resultaten har uteblivit och det enda vi sett är fakturor och bakljusen på deras bilar.

Nu krävdes en investering på 6 miljoner kronor och resultatet blev lyckat.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.