17-åring nominerad till Idrottsgalan

17-åriga stavhopparen Angelica Bengtsson hör till dem som är nominerade inför Idrottsgalan den 17 januari. På lördagens presenterades alla kandidater som alla hör till gräddan av svensk idrott.

Det är Svenska Idrottsakademins nomineringsjury som presenterar namnen. Förutom att priserna i sju olika klasser delas ut koras också en vinnare av Radiosportens Jerringpris. Förra året fick skidskytten Helena Jonsson Jerringpriset.

Alla nominerade till Idrottsgalan:

Årets kvinnliga idrottare:
Therese Alshammar – (simning)
Anna Haag – (längdskidor)
Emma Johansson – (cykel)
Charlotte Kalla – (längdskidor)

Årets manlige idrottare:
Björn Ferry – (skidskytte)
Anders Gustafsson – (kanot)
Marcus Hellner – (längdskidor)
Henrik Sedin – (ishockey)

Årets lag:
Damlandslaget – (innebandy)
Lag Anette Norberg – (curling)
Sprintstafettlandslaget, damer, Charlotte Kalla/Anna Haag – (längdskidor)
Stafettlandslaget, herrar, Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner – (längdskidor)

Årets ledare/tränare:
Joakim Abrahamsson/ Magnus Ingesson – (längdskidor)
Magnus Norman – (tennis)
Martin Vestby – (cykel)
Johan Wallberg – (simning)

Årets nykomling:
Angelica Bengtsson – (friidrott)
Oliver Ekman Larsson – (ishockey)
Hanna Falk – (längdskidor)
Jennie Johansson – (simning)

Årets prestation:
Björn Ferry – (skidskytte)
Emma Green – (friidott)
Marcus Hellner – (längdskidor)
Anja Pärson – (alpint)

Årets idrottare med funktionshinder:
Jennie Ekström – (simning, klass S4)
Lotta Helsinger – (sportskytte)
Zebastian Modin – (längdskidor)
Anders Olsson – (simning)

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.