Golfförbundet planerar ny stortävling

Sverige får tillbaka en Europatourtävling för damer från 2012, men det finns en liten hake. Finansieringen måste först lösas. Spelplats är redan bestämd, Vasatorps Golfklubb i Helsingborg.

Vid Svenska Golfförbundets årsmöte 2010 fastslogs att en högprioriterad fråga för svensk golf skulle vara att åter få med en tävling på damernas Europatourprogram. En projektgrupp som bland annat omfattat representanter för Svenska Golfförbundet, Ladies European Tour (LET) samt Helsingborgs kommun, har därefter målmedvetet arbetat för att skapa förutsättningar för ett attraktivt event.

- Får vi alla delar kring finansieringen på plats blir det en tävling på Vasatorps Golfklubb, den kommer att spelas i september 2012 och ytterligare två år därefter, förklarar förbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson.

- Vi vet att Skåne är en stark golf region och har en hängiven golfpublik. Både Helsingborgs kommun och Vasatorps Golfklubb har höga ambitioner och vill, precis som Svenska Golfförbundet, att detta ska bli en riktig golffest och en stark exponering av den svenska damgolfen.

- Den stora skillnaden mot tidigare försök att etablera en tävling är Helsingborg kommuns stora intresse. De vill verkligen att detta ska ske och sätter till stora resurser för att förverkliga planen. En del av finansieringen är säkrad, men vi behöver nu jobba hårt resten av året för att försäkra oss om det som återstår, säger Håkansson.

Vasatorp har de senaste åren lagt ned mycket kraft och pengar på att renovera och förbättra sin anläggning. Om damtävlingen blir av kommer den att spelas på Tournament Course, en specialdesignad mästerskapsbana av högsta klass.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

"Vilken tv-kanal sänder?" 

Verkligen en urgammal fråga. Numera sänder åtskilliga, allt från Tv-kanaler, fria, nya aktörer, förbund, föreningar, sponsorer, ja, allehanda intressenter.

Som nu när Expressen och Bonnier News Local ingår ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet. I deras kanaler ingår framöver  bl a SM,rullskidskytte-SM, ATG-Sprinten i rullskidskytte, USM och JSM i skidskytte och SM i skidskytte.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.