Publikrusning efter biljetter

Två dagar kvar till invigningen av VM i innebandy. Då har försäljningen redan slagit nytt rekord. "Vi har i nuläget sålt närmare 110 000 biljetter", säger projektledaren Magnus Nilsson.
Förbundskapten Jan-Erik Vaara har till uppgift att leda innebandylandslaget till en ny VM-medalj. Foto: Per Wiklund

 

Fredagen den 5 december blir det en pampig invigning av årets största idrottsmästerskap i Sverige. På Götaplatsen kommer såväl VM i innebandy som Julstaden Göteborg att förklaras öppnad. 16 lokala ungdomslag, som representerar de deltagande nationerna, ska i ett mäktigt ljuståg marschera från Gustav Adolfs Torg och längs Avenyn.

Överträffar Tjeckien

Redan nu kan man konstatera att turneringen blir en publiksuccé. 2008 avgjordes VM i Tjeckien och efteråt kunde arrangörerna totalt räkna in 104 018 åskådare.

Det är inte längre en toppnotering. Sex år senare har Sverige och Göteborg överträffat den siffran.

- Vårt fokus har varit på arrangemangets huvudsakliga målgrupper. Dels ungdomar mellan 20 och 25 år, dessutom att hela familjer ska ha råd att uppleva VM-festen. En av nycklarna för att slå publikrekordet har varit att anpassa priserna mot de här båda grupperna, säger turneringsansvarige Magnus Nilsson och fortsätter:

- Nu ser vi att de här priserna även lockar fler målgrupper, vi når nya fans och supportrar som vill uppleva VM live. Dessutom har de aktiviteter vi och våra partners gemensamt har byggt upp, exempelvis vår Fan Zone på Svenska Mässan (öppet 11–14 december med fri entré), också bidragit till att öka intresset.

48 matcher i VM

Magnus Nilsson tror att åtskilligt fler biljetter kommer att säljas framöver.

- Vi är också övertygade om att många som ännu inte bokat sin biljett kommer att bli sugna på innebandy av högsta internationella klass då mästerskapet väl är i gång. Den ovan nämnda siffran kommer alltså att putsas rejält. 

Till finalhelgen, 13-14 december, återstår i nuläget endast ett ett par hundra biljetter. VM pågår 5–14 december 2014. 16 nationer är representerade och ska i Scandinavium och Lisebergshallen spela totalt 48 matcher.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.