Publikrusning efter biljetter

Två dagar kvar till invigningen av VM i innebandy. Då har försäljningen redan slagit nytt rekord. "Vi har i nuläget sålt närmare 110 000 biljetter", säger projektledaren Magnus Nilsson.
Förbundskapten Jan-Erik Vaara har till uppgift att leda innebandylandslaget till en ny VM-medalj. Foto: Per Wiklund

 

Fredagen den 5 december blir det en pampig invigning av årets största idrottsmästerskap i Sverige. På Götaplatsen kommer såväl VM i innebandy som Julstaden Göteborg att förklaras öppnad. 16 lokala ungdomslag, som representerar de deltagande nationerna, ska i ett mäktigt ljuståg marschera från Gustav Adolfs Torg och längs Avenyn.

Överträffar Tjeckien

Redan nu kan man konstatera att turneringen blir en publiksuccé. 2008 avgjordes VM i Tjeckien och efteråt kunde arrangörerna totalt räkna in 104 018 åskådare.

Det är inte längre en toppnotering. Sex år senare har Sverige och Göteborg överträffat den siffran.

- Vårt fokus har varit på arrangemangets huvudsakliga målgrupper. Dels ungdomar mellan 20 och 25 år, dessutom att hela familjer ska ha råd att uppleva VM-festen. En av nycklarna för att slå publikrekordet har varit att anpassa priserna mot de här båda grupperna, säger turneringsansvarige Magnus Nilsson och fortsätter:

- Nu ser vi att de här priserna även lockar fler målgrupper, vi når nya fans och supportrar som vill uppleva VM live. Dessutom har de aktiviteter vi och våra partners gemensamt har byggt upp, exempelvis vår Fan Zone på Svenska Mässan (öppet 11–14 december med fri entré), också bidragit till att öka intresset.

48 matcher i VM

Magnus Nilsson tror att åtskilligt fler biljetter kommer att säljas framöver.

- Vi är också övertygade om att många som ännu inte bokat sin biljett kommer att bli sugna på innebandy av högsta internationella klass då mästerskapet väl är i gång. Den ovan nämnda siffran kommer alltså att putsas rejält. 

Till finalhelgen, 13-14 december, återstår i nuläget endast ett ett par hundra biljetter. VM pågår 5–14 december 2014. 16 nationer är representerade och ska i Scandinavium och Lisebergshallen spela totalt 48 matcher.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.